U SRIJEDU U ULICI XIX. UDARNE DIVIZIJE NA ŠKURINJU

Predstavljanje web platforme Škurinjski susjedi i novog broja škurinjskih balkonskih novina

U srijedu 2. rujna 2020. u 18 sati, u sklopu programa Zeleni val Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, na platou ispred prve zgrade u Ulici XIX. Udarne divizije 1 na Škurinju (na vrhu naselja) bit će predstavljen novi broj škurinjskih balkonskih novina, malog kvartovskog fanzina koji periodočki izlazi s pričama o naselju.

Uz fanzin bit će predstavljena i web platforma skurinjskiskusjedi.org, kao način budućeg kvalitetnijeg informiranja i komuniciranja, sadašnjih i bivših stanovnika Škurinja.

Cilj fanzina i web platforme je okupljati i osnaživati zajednicu, posebno kroz sve buduće okolnosti u kojima se digitalni alati pokažu ključnima, a nositelj projekta je Udruga za urbanu regeneraciju Kuraž, dok je izvođač radova Bekap.
Škurinjski susjedi su nastali u kasnu jesen 2016. godine kao strast grupice sadašnjih i bivših stanara naselja s ciljem oplemenjivanja zone Novog naselja Škurinje kulturnim i umjetničkim praksama i sadržajima. Dugoročni cilj je stvoriti preduvjete za infrastrukturno i organizacijsko oblikovanje Škurinjskog kulturnog centra te poticanje zajednice na aktivizam, participaciju u oblikovanju kvalitetnijeg života i naselja.

Na temelju građanske inicijative prihvaćene u program 27 susjedstava projekta Rijeka 2020 –  Europska prijestolnica kulture, osnovana je Udruga za urbanu regeneraciju Kuraž, kao pravni oblik djelovanja i vođenja aktivnosti.

Projekte udruge podržavaju ili su podržavali: Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, RIJEKA 2020, MitOst/Zaklada Bosch/program Actors of Urban Change.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari