VEČERAS U 19 SATI

Predstavljanje zvučne instalacije Ebriphone – poslušajte kakvu glazbu stvara industrija

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Na riječkom Molo longu, ispod prve obnovljene dizalice na početku šetnice, u srijedu, 1. srpnja u 19 sati, održat će se svečano otvorenje zvučne instalacije Ebriphone, koja je nastala u okviru programskog pravca Slatko i slano Rijeke – Europske prijestolnice kulture.

Zvučna instalacija donosi simfoniju nastalu na temelju zvukova terminala za rasuti teret u Bakru, a postavlja se u sklopu istoimenog projekta – Ebriphone. Simfonija zvukova snimljena je u svibnju ove godine, prema konceptu autora Christine Hinterkörner i Patrika Hubera.
Izvorni zvukovi lučkog terminala snimljeni su mikrofonom, potom obrađeni i pretvoreni u format elektro-akustične simfonije koja će posjetiteljima i građanima Rijeke biti dostupna do kraja kolovoza 2020., uz pomoć slušalica postavljenih na riječkom lukobranu.
Na svečanom otvorenju autori će na engleskom jeziku predstaviti koncept svojeg rada i metodologiju te potom pozvati posjetitelje da budu prvi slušatelji simfonije.

Zvučna instalacija postavlja se u suradnji sa Linz Export Austria, Federalnim ministarstvom Republike Austrije i Gradom Bakrom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari