VODIČ RUTE

Galerija | Predstavljen dvojezični audio vodič Kulturno-turističke rute “Putovima Frankopana”

Sedamnaest kaštela i dvoraca te tri sakralna objekta županijske Kulturno – turističke rute „Putovima Frankopana“ od sada je moguće obići iz cijeloga svijeta pa i udobnosti vlastitog doma.

U Prirodoslovnom muzeju u Rijeci promoviran je audio vodič Rute, na engleskom i hrvatskoj jeziku dostupan online, koji sadrži opise svih 20 lokacija i osam interpretacijskih centara na vrlo razvedenoj i velikoj geografskoj površini otoka Krka, Gorskog kotara i Vinodola.

Kako je istaknuto, audio vodič je standard svakog modernog interpretacijskog centra, a korisnici mogu saznati brojne informacije, zanimljivosti, pokoju legendu te se postiže kompletniji doživljaj cijele Rute. Predstavile su ga zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica Odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.

Zamjenica Medarić je istaknula kako je KTR „Putovima Frankopana“ po ulaganjima i obuhvatu najveći projekt Primorsko-goranske županije u kulturi. „Osim fizičke obnove dijela frankopanskih kaštela, kreiranja novih sadržaja i turističke valorizacije vrijednog nasljeđa, učinjeno je i jako puno na brendiranju projekta, a ovaj audio vodič nadogradnja je i nastavak priče o Frankopanima koju smo započeli još davne 2005.godine“, navela je.

Pročelnica Sonja Šišić rekla je da, iako je projekt Rute službeno završio prije godinu dana, predano se radi na njegovom razvoju i održivosti, odnosno kulturno-turističkom proizvodu koji povezuje čitavo područje PGŽ-a i promovira gastronomiju, prirodnu baštinu, tradiciju i povijest našeg kraja.

Na promociji je kao uzvanik prisustvovao Velid Đekić, autor tekstova vodiča, koji je posjetiteljima otkrivo djelić svog kreativnog procesa pisanja rekavši da povijesnoj istini pristupa iz ljudske perspektive s kojom se većina može poistovjetiti.

U kratkom video obraćanju glumica Tanja Smoje, prvakinja HNK Ivana pl. Zajca, koja je interpretirala pisanu riječ, poručila je da joj je bilo zadovoljstvo surađivati na projektu te da je sretna što će njezin glas pratiti mnoge posjetitelje Rute. Za spoj glasa, glazbe jazzera Elvisa Stanića i srednjovjekovne efekte zaslužan je glazbeni producent Olja Dešić koji je, kako je navedeno, cjelokupni doživljaj audio vodiča na momente izdignuo i na razinu radio drame.

Nakon prezentacije audio priča, posjetitelji su imali prilike degustirati frankopanske zalogaje, štrudlu od borovnica iz Gorskog kotara, Bribirski prisnac i frankopanski bokun, a sve uz čašu frankopanskog Pavlomir pjenušca.

Predstavljanju su prisustvovale i pročelnica za Koraljka Vahtar Jurković i predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views