BRAVO

Predstavljen Opatijski kutak za inkluziju; Mlade osobe s invaliditetom imati će poludnevni boravak

Sinoć je u Centru Gervais održana uvodnu konferenciju za medije na kojoj je predstavljen projekt Opatijski kutak za inkluziju koji se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Na predstavljanju su sudjelovali Kristina Đukić, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije, Tamara Sergo, pročelnica Upravnog odjela za financije i društvene djelatnosti, Klaudia Dokozić, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije te Ivana Hlanuda, članica Udruge.

-Nositelj projekta je Grad Opatija, partner je Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije, a ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 16. veljače 2021.godine. Potpisnici Ugovora su Grad Opatija, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje, ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, rekla je na početku predstavljanja projekta pročelnica Sergo.

VIDEO DANA:

Cilj Kutka je uspostaviti novu uslugu poludnevnog boravka za mlade osobe s invaliditetom i unaprijediti aktivnosti za osobe s invaliditetom koje doprinose socijalnoj inkluziji. Projekt u ime Grada Opatije vodi Zlata Torbarina, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti.

Glavne aktivnosti koje se financiraju europskim sredstvima su adaptacija prostora za organizaciju poludnevnog boravka, zatim angažiranje pomoćnog stručnog osoblja te provedba najmanje četrdeset specijaliziranih umjetničkih i sportsko-rekreativnih programa za tridesetak sudionika. Konkretno radi se o sportskim tečajevima poput nordic walkinga, bubnjarskim radionicama, radionicama vrtlarenja i kuhanja, radionicama muzikoterapije i sl. A već su održani pikado treninzi, tečaj brige o životinjama, kao i organizirano ljetovanje za korisnike u Medulinu.

U sklopu projekta omogućit će se angažman stručnog tima (pedagog i psiholog) kako bi se kontinuirano ostvario napredak korisnika usluga projekta.

– Ovaj projekt ne samo da se temelji na boljem uključivanju osoba s invaliditetom već u rad uključuje i niz drugih suradnika i stručnjaka. Radujem se projektnima aktivnostima koje nam prethode te se nadam da će korisnici tj. naša Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije biti izuzetno zadovoljna, istaknula je zamjenica Đukić.

Aktivnosti će se provoditi u razdoblju od dvije godine, a Gradu Opatiji dodijeljeno je 2.212.704.90 kuna bespovratnih sredstava koja su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Klaudia Dokozić naglasila je da projekt osim kreativnog načina inkluzije veliku važnost ima jer će Udruga konačno dobiti adekvatan prostor za svoj rad. Na kraju predstavljanja, voditeljima i suradnicima u Udruzi posebno se je zahvalila Ivana Hlanuda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari