BOGAT PROGRAM DOGAĐANJA

Predstavljen program Adventa u Kastvu: Koncerti, radionice, predstave, zabave uz živu glazbu….

Koncerti, radionice, predstave, šetnje šumom i zabave uz živu glazbu obilježit će prosinac u Kastvu a kruna svega bit će Zadnje polne va Kastve na kojem ove godine nastupaju Mauro Staraj, Daniel Beni, Reaktiva bend, Kožne jakne i Sakraboyski bend

Lampice se polako pale, a na blagdan Svetog Nikole mali vrtićari će okititi bor na Trgu istarske vile.

Tog dana održat će se prvi od četiri planirana after job partyja (6.12., 15.12, 22.12. i 29.12.). Led probijaju Trio Bajsi na Trgu Lokvina uz domaću hranu i dobru kapljicu u režiji ekipe iz restorana Kukuriku. Preostala tri after job partyja uključivat će živu muziku Tria Kumpanjoni, Tria Bajsi i Sakraboyski benda koji će obilaziti kastavske kafiće Kastav Pub, Loža, Art i Guitar caffe.

Adventski koncerti

Od koncerata valja spomenuti adventski koncert Glazbenog društva Spinčići na Trgu Matka Laginje u subotu 9. prosinca i njihov Novoletnji koncert uz goste večeri: Folklorni ansambl Zora, u Boćarskom domu „Slavko Stanić“ u utorak 26. prosinca.

Dan ranije, na blagdan Božića, Spinčićeva muzika sudjelovat će na svetoj misi u crkvi Sv. Jelene Križarice u 11 sati. U subotu 16. prosinca u Gradskoj loži koncert će održati komorni sastavi, orkestra i zbora Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi “Milan Brozović” Kastav.

Prosinac je pravi mjesec za dječju radost

Prosinac je pravi mjesec za dječju radost pa je veliki dio programa usmjeren upravo najmlađima. U subotu 9. prosinca održat će se Božićni sajam Dječjeg vrtića Vladimir Nazor u Gradskoj loži. Istog dana i na istom mjestu održava se Dječja radionica Kutak mašte – Patuljci u akciji.

U utorak i srijedu, 12. i 13. prosinca, u Boćarskom domu planirane su predstave za vrtićku djecu u izvedbi odgojiteljica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, a potom podjela darova i slikanje s Djedom Mrazom.

U nedjelju 17. prosinca krenite s mališanima u Zagonetnu šetnju šumom – poučna šetnja za djecu uz animatore, pitalice i nagrade. Istog dana održava se i svečana Božićna produkcija Plesnog kluba Gym Dance s predstavom “U čarobnoj potrazi za izgubljenim vilenjacima”, u sportskoj dvorani “Matija Katalinić”.

Dječji programi završavaju tradicionalnim ispraćajem Djeda Mraz na Crekvini, 28. prosinca, uz kočiju, vilenjake, fotografiranje s Djedicom, oproštajnu priču i odlazak sa Žudike.

Rekreacija je zdravlje

Da bi ostali fit i tijekom najsvečanijeg mjeseca brinu se naši sportaši pa će u subotu 16. prosinca krenuti Adventski trail „Tri kastafska vrha“. U petak 22. prosinca na šetnju šumom možete krenuti svi uz feraliće i Radovana Brnelića.

O zdravlju se brine i ponuda na adventskom izdanju Zelenog Kastva, u subotu 23. prosinca, a valja još i spomenuti Art&wine radionicu u Caffe baru Loža, 8. prosinca i Jedi zdravo – Stay Fit radionica gingerbread kolačića – Škola stranih jezika Kastav Euroway u subotu 9. prosinca.

“Pozivamo sve građane Kastva da nam se pridruže na sam Badnjak ispod Gradske lože na tradicionalnu podjelu bakalara uz Trio Vox. A Kastavce i sve one koji vole Kastav i naše najbolje Zadnjo polne va Kastve pozivamo u nedjelju, 31. prosinca, od 10 do 15 sati.”, poručili su iz Turističke zajednice grada Kastva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari