PRAZNIK POD JEDRIMA

Galerija | Predstavljen sportski program 23. Fiumanke i otvoren regatni ured za rane prijave

Nešto manje od mjesec dana dijeli nas od najvećeg kvarnerskog i hrvatskog praznika pod jedrima koji će od 7. do 12. lipnja u Rijeku i Riječki zaljev privući brojne zaljubljenike u sport, more i jedrenje.

Uoči najvećeg jedriličarskog događaja na Kvarneru, riječke Fiumanke, predstavljen je njezin ovogodišnji sportski program i otvoren ured za rane prijave na regatu kako bi se svi oni koji žele mogli na vrijeme prijaviti, ali i opremiti se sportskom odjećom i opremom uz dodatne popuste i pogodnosti koje je pripremio partner regate Decathlon. 

Nešto manje od mjesec dana dijeli nas od najvećeg kvarnerskog i hrvatskog praznika pod jedrima koji će od 7. do 12. lipnja u Rijeku i Riječki zaljev privući brojne zaljubljenike u sport, more i jedrenje.

Tjedan sporta i zabave počinje 1. Studentskom regatom

U prostorima “najvećeg sportaša u gradu“, riječkog Decathlona, danas je otvoren regatni ured 23. Fiumanke i prigodno predstavljen tjedan sporta i zabave koji će ove godine započeti prvom Studentskog regatom čiji je suorganizator Sveučilište u Rijeci. Regata je za prvu godinu zamišljena kao kup natjecanje na kojem će nastupiti 20 timova, a da bi i ova regata po uzoru na medijsku i na veliku Fiumanku uskoro mogla izaći iz lokalnih okvira, pokazuje interes za sudjelovanjem studenata iz drugih gradova pa i država. Kao nastavak na Studentsku regatu, osim jedrenja studenti će na Fiumanki ove godine imati i utrku lukobranom pod nazivom Sunset Run, rekla je Tamara Puschmann iz Sveučilišta u Rijeci.

Atraktivno dvodnevno windsurf natjecanje u Preluci

Uz ona velika jedra, dio programa je i atraktivno dvodnevno windsurf natjecanje u Preluci koje je u ime organizatora DSNM Volosko predstavio aktualni svjetski prvak Enrico Marotti i član kluba.

Sportski program Fiumanke zaključit će zanimljive SUP regate u luci u organizaciji VOP SUP Teama koje je predstavio Igor Tomažić, a u veslanju lukom pridružit će im se i veslačice i veslači VK Rijeka. 

Pozivnicu na veliku Fiumanku uputio je Željko Perović, višestruki pobjednik nekih od njezinih prethodnih izdanja uz najavu sudjelovanja u maxi grupi i borbu za što bolji plasman i na ovogodišnjoj regati.

Omogućene rane prijave u trgovini Decathlon

Partner 23. Fiumanke Decathlon svima koji se žele ranije prijaviti na regatu, od 16. svibnja do 7. lipnja omogućit će rane prijave u trgovini i obavljanje formalnosti uz izdavanje KUPONA s kojim će kad dođu u luku na regatu, preuzeti svoj unaprijed spremljen paket sa startnim brojem i majicama, kao i kupnju sportske odjeće i opreme uz prigodan popust.  Vrijedi podsjetiti da je  Fiumanka kao i svih prijašnjih godina u potpunosti besplatna, nema kotizacije, a njezin moto je “Imaš barku, imaš jedro – prijavi se!”

Nakon 7. lipnja, Decathlon se s regatnim uredom regate “spušta” u luku gdje će predstaviti dio svojeg zanimljivog asortimana i omogućiti pick up point / uslugu Click &Collect za preuzimanje odjeće i opreme kupljene putem web shopa, najavio je voditelj riječke trgovine Stefan Weidlich. 

Organizacijom pratećih sportskih programa Fiumanke koordinira Gordana Bastiančić iz Riječkog sportskog saveza koji je u Fiumanki prepoznao potencijal za prezentaciju sportova na vodi.  

Informacije o sportskom programu mogu se pronaći na mrežnim stranicama i društvenim mrežama Fiumanke i ostalih suorganizatora.  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari