EVO KAKO JE BILO

Predstavnik Biblioteke Krakow posjetio opatijski knjižnicu

Nakon trogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa Gradska knjižnica i čitaonica “Viktor Car Emin” Opatija obnovila je šestogodišnju suradnju s Bibliotekom Krakow.

Godine 2019. dvije su knjižnice formalizirale svoju suradnju potpisivanjem sporazuma o partnerstvu. Tome je prethodilo sudjelovanje djelatnica knjižnice Opatija na međunarodnim knjižničarskim konferencijama u Krakowu, tri godine zaredom, na kojima su predstavljale opatijsku knjižnicu te programe i projekte koje ona provodi.

Na poticaj ravnateljice opatijske knjižnice Suzane Šturm-Kržić, Biblioteka Krakow uspostavila je suradnju i sa Knjižnicama grada Zagreba. Ravnateljica krakovske knjižnice Agnieszka Staniszewska-Mól sa suradnikom za marketing Janom Brodowskim te ravnateljica KGZ-a Višnja Cej sa suradnicama tim su povodom u srijedu 20. rujna 2023. posjetili opatijsku knjižnicu. Sastanku je prisustvovala prevoditeljica Jolanta Čar te djelatnice opatijske knjižnice koje su sudjelovale na međunarodnim knjižničarskim konferencijama.

U dvosatnom druženju kolege knjižničari osvrnuli su se na dosadašnju suradnju te su razgovarali o razvijanju i produbljivanju partnerstva u narednom periodu, a delegacija poljske knjižnice opatijskoj je knjižnici uručila vrijednu donaciju knjiga na poljskom jeziku kako bi upotpunili Poljski kutak. U Poljskom kutku korisnici knjižnice mogu pronaći zanimljive naslove poljskih književnika, vrijedne monografije o poljskoj kulturi te udžbenike i ostala pomagala za učenje poljskoga jezika. Gradska knjižnica Opatija prethodno je donirala pozamašan broj knjiga za potrebe studenata kroatistike Jagelonskog sveučilišta koje mogu posuditi u Knjižnici Krakow.

Sastanak poljskih i hrvatskih kolega zaključen je u opuštenom tonu, na zadovoljstvo svih prisutnih. Nakon sastanka organizirano je razgledavanje Opatije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari