SVAKA ČAST!

Video | Prekrasna humanitarka u Rijeci: Dječju bolnicu će okititi s nekoliko tisuća lampica a postavit će i bor!

Organizator najljepšeg riječkog Adventa, onog na Trsatskoj gradini, po prvi je put odlučio s tisućama lampica besplatno ukrasiti i dom najkreativnijeg sugrađanina. Više pogledajte u videu!

Stiglo je puno prijava, u uži izbor ušlo je 20 prijava.

Iako su prvo odabrali jednu baku koja je htjela kuću ukrasiti za svoju unučad, dogodio se preokret. Vedran Babić, organizator akcije, otkrio je će ove godine lampicama osvijetliti dvije lokacije, druga će biti Dječja bolnica na Kantridi.

Otkrio je pozadinu pozitivnog preokreta: ‘Nakon niza humanitarnih akcija, ove godine odlučili smo dodijeliti osvijetljenje jednom sugrađaninu ili sugrađanki, ali s obzirom na više od 900 komentara u kojima su dali opravdan razlog da to bude dječja bolnica, to nismo mogli ignorirati. Tako da ćemo, umjesto na jednoj lokaciji, lampice postaviti na dvije.’

Nastavio je da su danas krenuli s postavljanjem s 300 lampica, tijekom poslijepodneva su već bili na 500, ali će postaviti i bor od tri metra na kojem svijetli 150 lampica.

‘Do večeri ćemo se popeti na nekoliko tisuća lampica. Postavit ćemo ih svugdje gdje je to moguće – na dječju kirurgiju, balkone, stubišta i na hortikulturu. Okitit ćemo i jedan ulaz’, rekao je Babić.

Inače, ovo je posljednji Božić da će ga ova dječja bolnica proslaviti na trenutačnoj lokaciji. Nakon stotinu godina, očekuje se da će se bolnica nagodinu preseliti na Sušak, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari