U RIJECI - PREKRASNO!

Video | KANTRIDA Oronulu zgradu dječje kirurgije u srijedu će obasjati 5000 lampica. Bit će glazbe i fritula, šuška se i bakljada Armade!

U punom je jeku ukrašavanje zgrade kirurgije u riječkoj Dječjoj bolnici

Prijavu za lampice poslala je djelatnica koja na Kantridi radi 45 godina. Tu im je, kaže, posljednji Božić prije preseljenja u novu bolnicu.

Bila je to Helima Podrug, glavna sestra operacijskih dvorana Klinike za dječju kirurgiju koja je za RTL rekla da zgradu ‘obožava’:

‘Dječici će sigurno biti bolje u novoj bolnici, ali eto ja sam emotivno kao i svi djelatnici vezana za staru bolnicu, zato sam se i prijavila.’

Kaže kako jučerašnji poziv oko 14 sati neće zaboraviti nikada, da su suze radosnice krenula kad je stigla kući i shvatila da je uspjela. Bilo je tu na stotine poziva i poruka. No umalo je bilo drukčije – u uži je izbor ušlo 20 prijava.

Nagradu je osvojila baka koja je poželjela ukrasiti dom za unuke, ali onda su planule društvene mreže i stotine lajkova za dječju bolnicu.

Organizator postavljanja lampica, Vedran Babić, otkriva da su do poslijepodneva postavili oko 500 lampica, a na kraju će staru, oronulu zgradu obasjati najmanje 5000 lampica.

Lampice će u punom sjaju bolnicu obasjati sutra u 18 sati uz glazbu, mažoretkinje, bombone, fritule, Djeda Mraza, a šuška se i Armadu s bakljama. Bit će to Božić za pamćenje.

Samo za RTL u utorak su odradili probno paljenje lampica, pogledajte kako to izgleda u prilogu Maje Brkljače, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari