POHVALNO

PREKRASNO! Učenici OŠ Centar proslavili Dan grada Rijeke oslikavanjem trga ispred škole

Povodom obilježavanja Dana grada Rijeke i blagdana sv. Vida učenici u učenice OŠ Centar te volonterke i volonteri u kulturi prošlog su petka udružili snage kako bi oslikali školski trg.

Pod vodstvom umjetnice Sandre Vučetić iz Kulturno-umjetničke udruge Akt nacrtali su uličnu igru „školicu“ i okružili je trešnjama, simbolom grada na Rječini te uokvirili prepoznatljivom „riječkom“ svijetlo plavom bojom.

Akcija oslikavanja trga nastavak je višegodišnje uspješne suradnje OŠ Centar i HKD-a koji su mnogim zajedničkim projektima uljepšali ovaj dio Sušaka te boravak na trgu omeđenom trima školama učinili ugodnijim za učenike, lokalno stanovništvo i slučajne prolaznike.Oslikavanje trga ispred OŠ CentarTrg ispred OŠ CentarVolonteri u kulturi

Projekt „Školica“ financirao je Grad Rijeka kroz Javni natječaj za male potpore, dok su boje i sredstva za rad osigurali tvrtka Daman d.o.o., OŠ Centar i Hrvatski kulturni dom.

Sve zainteresirane koji bi se željeli okušati u volontiranju na kulturnim događanjima, HKD poziva da se pridruže veseloj volonterskoj Facebook grupi Volontiram u kulturi ili prate istoimenu Instagram stranicu.

Više informacija o volonterskom programu, kao i prijavnicu za volontiranje može se ispuniti na web stranicama HKD-a na Sušaku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari