PREDSJEDNIK VLADE RH U RIJECI

PREMIJER U RIJECI Plenković impresioniran brzim i kvalitetnim napretkom nove bolnice na Sušaku!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u pratnji Olega Butkovića ministra mora, prometa i infrastrukture u utorak, 20. travnja posjetio je gradilište nove Bolnice za majku i dijete na Sušaku.

Premijera sa suradnicima dočekali su predsjednik povjerenstva za izgradnju nove bolnice, predsjednik UV KBC-a Rijeka i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva  Željko Plazonić, ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić, župan PGŽ Zlatko Komadina, zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i saborski zastupnik Gari Cappelli.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ugledni gosti obišli su gradilište nove bolnice na sušačkom lokalitetu i upoznali se s radom KBC-a Rijeka u uvjetima pandemije.

Domaćini su premijera detaljno izvijestili o tijeku izgradnje bolnice koja je započela u rujnu 2019., trebala bi biti završena u prvoj polovici 2022.godine, a useljena u drugoj polovici 2022.

“Pozitivno sam impresioniran ovako brzim i kvalitetnim napretkom nove Bolnice za majku i dijete za koju je Vlada RH dala jamstva, a koju grade hrvatske tvrtke”, poručio je nakon obilaska premijer Plenković čestitavši domaćinima na realiziranim aktivnostima.

Novi kompleks vrijedan 1 milijardu kuna objedinit će sve bolničke sadržaje trenutno smještene na lokalitetu Kantrida s Klinikom za ginekologiju i porodništvo te novim laboratorijskim prostorima. Najveća je to investicija u zdravstvu RH Vlade Andreja Plenkovića koja će obilježiti budućnost i kvalitetu medicinske skrbi za građane ovog dijela Hrvatske.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nova bolnica će ukupno imati 45.000 četvornih metara površine na osam etaža, od toga dvije podzemne.

Kompleksan projekt uključuje prostor za klinike dječje bolničke zaštite, Kliniku za ginekologiju i porodništvo te tehnološko-gospodarski blok i višeetažno parkiralište.

U nadzemnim etažama pored Klinike za pedijatriju i Klinike za ginekologiju i porodništvo bit će smješteni i svi bolnički laboratoriji objedinjeni za potrebe čitavog KBC-a s obzirom na to da će biti preseljen i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu, odnosno prostori za dobrovoljne davatelje krvi.

Pored toga u Novoj bolnici bit će smještena moderna kuhinja za cijeli KBC, a u sklopu kompleksa bit će i ekološki prihvatljiv pogon za samostalno zbrinjavanje biološkog otpada. Izvođači radova su tvrtke Kamgrad i GP Krk.

Istodobno je u tijeku i izrada idejnog projekta i sveobuhvatne studije izvedivosti za izgradnju i rekonstrukciju objekata III. faze nove bolnice na Sušaku i preseljenja cijelog KBC-a na jedinstveni lokalitet.

Sadašnje okolnosti pokazuju da su za dovršetak gradnje i preseljenje cijele bolnice na Sušak (III. faza) realno izvjesni i drugi izvori financiranja kroz dodatne programe EU-a za infrastrukturne projekte, prije svega putem EIB-a.

KBC Rijeka će dovršetkom projekta nove bolnice dobiti kvalitetne, suvremene, izvodive i realne prijedloge rješenja, koji će Riječanima, ali i svima koji koriste usluge riječke bolnice jamčiti – kvalitetnu, suvremenu i efikasnu uslugu zdravstvene zaštite nekoliko desetljeća unaprijed, kao i budućim generacijama.

Nakon što desetljećima KBC Rijeka rascjepkano djeluje na trima lokacijama, a uslugama pokriva pacijente i korisnike s područja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije te mu u određenim segmentima inkliniraju i pacijenti iz drugih područja zemlje, ovim prioritetnim projektom Vlade RH u Rijeci će profunkcionirati nova bolnica na Sušaku u punom kapacitetu u najbržem vremenskom roku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari