PRERANI ODLAZAK

Preminuo je Željko Lukanović, istaknuti riječki sportski djelatnik i volonter

Kapetan Željko Lukanović, rođen u Rijeci 1952. godine, istaknuti riječki društveni djelatnik, preminuo je 2. prosinca 2022. u Rijeci u krugu obitelji, objavili su na društvenim mrežama Društvenog centra Drenova

Prenosimo u cijelosti objavu Društvenog centra Drenova u kojem je zadnjih godina predano volontirao.

“Nema više našeg Željka. Teško je uopće pronaći riječi i nešto napisati u ovom trenutku velikog gubitka za njegovu obitelj i prijatelje, ali i za našu Drenovu.

Otišao je tiho kakav je uvijek bio u našim drenovskim udrugama. Nekako uvijek otraga – to je onaj sijedi gospodin koji sve organizira, nosi stolice, razvlači kabele, brine se da sve bude kako smo planirali. Čovjek od malo riječi ali puno djela. Uložio je tisuće sati u obnovu naše zgrade Društvenog centra Drenova. Iako već ozbiljno bolestan, svaki je dan išao na gradilište i nadzirao kako se odvijaju radovi. Jer naše udruge i ta zgrada bili su njegov drugi dom, njegova briga i inspiracija. Željko je bio Domar, sa velikim D.

Imali smo brojne planove, prijavili mnoge projekte gdje je trebao imati važnu ulogu. To mjesto ostati će upražnjeno. Ali on će ostati sa nama – dok ima i nas.

Naš Željko se nakon završene Pomorske škole u Bakru i Više pomorske škole u Rijeci, zaposlio u Jugoliniji za koju je plovio i radio u sjedištu sve do početka propasti kompanije, koju nikad nije prežalio. Od 1993. radio je u Jadroliniji, a u mirovinu je otišao kao rukovoditelj dužobalnih i međunarodnih linija 2016. godine.

U sportskom životu Rijeke bio je aktivan od 1983. i Balkanskog prvenstva u plivanju, otkad je predano promicao plivanje. Od sporta se oprostio organizacijom Europskog prvenstva u
plivanju na novom bazenskom kompleksu na Kantridi . Ostat će zapamćen kao vješt organizator, omiljeni vođa puta i vrijedan član kolektiva koji je postizao vrhunske plivačke rezultate.

Od 2011. aktivan je u razvoju društvenog života na Drenovi, gdje je s malim društvom volontera pomogao da se pokrenu raznolike kulturne aktivnosti. Taj je rad rezultirao preuzimanjem nekadašnje pogranične zgrade gdje su provodili aktivnosti u sklopu Europske prijestolnice kulture. Vrhunac tih napora svakako je obnova i uređenje zgrade u kojoj danas djeluje Društveni centar Drenova.

Željkov život obilježili su nesebičan rad za zajednicu i briga o drugima. Iza sebe ostavlja suprugu Vesnu, djecu Marina i Martinu, sestru Vesnu te voljene unuke Paolu, Erika i Antu.”, piše u objavi Društvenog centra Drenova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari