POČIVAO U MIRU

Preminuo prof.dr.sc. Mladen Črnjar dugogodišnji ravnatelj JU Zavod za prostorno uređenje PGŽ

Preminuo je prof.dr.sc. Mladen Črnjar, dugogodišnji ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije i član Županijskog poglavarstva od prvog saziva 1993. do kraja 2007. godine

Cijeli svoj profesionalni vijek, veliko znanje i neiscrpnu energiju utkao je u razvoj našeg kraja. Pamtit ćemo ga kao osobu iznimno stručnu, kooperativnu te posvećenu poslu i funkcijama koje je u svom profesionalnom vijeku uspješno obnašao.

Prof.dr.sc. Mladen Črnjar rođen je u Rijeci 1947. godine. Nakon Tehničke škole završio je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci. Na istom je fakultetu doktorirao 1996. godine.

Ravnatelj Zavoda za održivi razvoj i prostorno planiranje bio je u razdoblju od 1994. do 2007. godine, a od 2008. godine je ravnatelj Javne ustanove “Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije”.

Nastavnu, znanstvenu i stručnu djelatnost započeo je 1998. godine kao docent, zatim kao izvanredni profesor, a od 2005. do 2010. kao redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Od 2010. godine bio je redoviti profesor u trajnom zvanju na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji Sveučilišta u Rijeci.

Autor je više sveučilišnih udžbenika a objavio je velik broj znanstvenih i stručnih radova. Bio je i član Društva ekonomista, Hrvatskog znanstveno društvo za promet te vanjski član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari