BIO JE I ŽUPAN

Preminuo Vidoje Vujić: Odlazak istaknutog znanstvenika i političara nakon teške bolesti

Autor je 135 znanstvenih i stručnih radova

Jutros je u Rijeci nakon teške bolesti u 70. godini života preminuo Vidoje Vujić, predsjednik Hrvatske gosodarske komore – Županijske komore Rijeka i redoviti profesor i znanstveni savjetnik u području ekonomije na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji.

Bio je i obnašatelj dužnosti Primorsko-goranskog župana te zamjenik župana. Autor je 135 znanstvenih i stručnih radova. Sudjelovao je u radu više znanstvenih projekata, napisao više studija i elaborata, recenzirao pet sveučilišnih udžbenika, deset knjiga i više znanstvenih radova te održao brojna predavanja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Profesor Vidoje Vujić bio je aktivan i u rotarijanskoj zajednici, pa je u dva mandata bio predsjednik Rotary kluba Rijeka.

“Bio je i član Hrvatskog komunikološkog društva. Vidoje Vujić, nakon studija na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, svoje zanimanje i znanstvenu djelatnost usmjerio prema poduzetništvu.

Iz tog je područja, uključujući i menadžment, sustav upravljanja kvalitetom, održivi razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima napisao 9 knjiga i 10 poglavlja u znanstvenim i stručnim
knjigama.

Autor je 135 znanstvenih i stručnih radova. Sudjelovao je u radu više znanstvenih projekata, napisao više studija elaborata, recenzirao pet sveučilišnih udžbenika, deset knjiga i više znanstvenih radova te održao brojna predavanja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prof.dr.sc. Vidoje Vujić magistrirao je 1982. godine na Sveučilišnom centru za ekonomske i organizacijske znanosti, a doktorirao 1991 godine na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Početkom 2007. godine izabran je za redovitog profesora i znanstvenog savjetnika u području ekonomije na Fakultetu za Turistički i hotelski menadžment u Opatiji.

U Institutu Carl Düisburg Gesellschaft Köeln, SR Njemačka, 1990.
godine, boravio je na specijalizaciji “Poduzetnički i participativni menadžment.” Godine 1977. sukladno Europskoj harmoniziranoj shemi EOQ (Europen Organization for Quality) završio specijalizaciju i stekao svjetski priznate certifikate EOQ Quality”, stoji u biografiji Vidoja Vujića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari