PREPORUKE RIJEČKE POLICIJE: Za dolazak na gradska groblja koristite javni prijevoz, vozači poštujte prometnu regulaciju i upute službenika i redara

Ovih dana svjedoci smo pojačanog prometa na brojnim prometnicama i prilaznim cestama prema grobljima

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima mnogi građani pohode groblja u znak sjećanja na umrle i poginule, podsjećaju iz PU primorsko-goranske i donose niz preporuka građanima.

Stoga se ovih dana i na našem području očekuje pojačan promet na brojnim prometnicama i prilaznim cestama prema grobljima te na graničnim prijelazima. Radi maksimalne protočnosti i sigurnosti prometa na cestama policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, samostalno i u suradnji s drugim nadležnim službama, poduzimat će pojačane mjere i radnje, pri čemu će sankcionirati sve one sudionike u prometu koji svojim ponašanjem i nepoštivanjem prometnih pravila i propisa grubo narušavaju normalan tijek prometa.

Radi izbjegavanja gužvi građanima za dolazak na gradska groblja preporuča se korištenje usluga javnog gradskog prijevoza, čiji će autobusi pojačano prometovati prema grobljima.

Također, pozivaju građane da poštuju prometnu regulaciju, upute policijskih službenika, prometnih redara i djelatnika drugih nadležnih službi.

Vozače upozoravaju da svoja vozila ne parkiraju na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje te na onim mjestima i na način kojim ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu. Upućuju vozače da se zbog vozila parkiranih uz rub prometnica, kao i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, prilaznim prometnicama prema grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom te brzinu prilagode uvjetima i stanju u prometu.

Pješake upućuju na povećani oprez prilikom kretanja uz rub prometnica te na moguće opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila.

Kako bi pridonijeli dostojanstvenom obilježavanju predstojećih blagdana, nesmetanom odvijanju prometa, izbjegavanju nepotrebnih gužvi te smanjili mogućnost prometnih nesreća s najtežim posljedicama, sve sudionike u prometu upućuju na međusobno tolerantno ponašanje i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Osim u prometu, policija će narednih dana poduzimati mjere i radnje radi prevencije osobne sigurnosti građana i njihove imovine, sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i kaznenih djela, posebice provala u vozila.

Sve građane dodatno upozoravaju da dolaskom na groblja u vozilima ne ostavljaju svoje osobne stvari (torbice, novčanike, mobitele), već ih ponesu sa sobom ili ostave na mjestima koja nisu lako uočljiva drugim osobama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari