NAJSTARIJA ČLANICA IMA 13 GODINA

Video | Prešli su granice Kvarnera: Dječji zbor Mići boduli oduševio obradom poznatog hita Metallice

Obično pjevaju na čakavskom, ali ovoga su puta napravili iznimku. Više u video prilogu!

Jeste li ikada čuli za Miće bodule? U svom su kraju oduvijek popularni, ali zbor malih čakavaca sada je prešao granice Kvarnera.

Obično pjevaju na čakavskom, ali ovoga su puta napravili iznimku, obradili poznati hit Metalice i oduševili! Na Krku su zapjevali i našoj ekipi, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Materinji im je čakavski, oni su Mići boduli, dečki iz Metallice bi se dobro namučili da zapjevaju neku od njihovih pjesama, ali kada je situacija obrnuta evo hita.

Najstarija članica ima 13 godina, najmlađa dvije, a i dečki i cure ovdje zapjevaju prije nego što progovore.

Osmogodišnja Dorotea Žužić, članica zbora Mići boduli kazala nam je da je u zboru pet godina, te dodala da se osjeća dobro kada pjeva.

Screenshot

Autor spota je Ivica Brusić Brujo, aranžman pjesme napravio je Robert Grubišić. Ali ništa bez Ivone, ona je voditeljica zbora. Htjela je da i ova stvar nosi obilježja Krka, otuda i specifično dvoglasje.

“Htjela sam, pošto smo mi ipak zbor Mići boduli i njegujemo tu čakavštinu, pa da i to strano malo zvuči na našu stranu”, kazala je voditeljica zbora Ivona Bobinac.

Članica zbora Magdalena Frleta ističe:”Nisam očekivala da će završiti na RTL-u i drugim kanalima. Mene su pohvalili učitelj, prijatelj, i obitelj isto. Kažu da je jako lijepo ispalo”.

A reći samo ok za ovo što su napravili je zapravo nepravedno, jer klinci zvuče vrhunski. Što i ne čudi jer ipak su to Mići boduli, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari