NATJECANJE OBRTNIKA

Video | MMMM… FINO! U Viškovu Martinje proslavljeno natjecanjem u kuhanju kotlića, miris probija i kroz video snimku!

Natjecanje u kuhanju kotlića povodom Martinja okupilo je u Viškovu brojne obrtnike koji se osim u poslovnom, izvrsno snalaze i u kulinarskom svijetu. Sve u organizaciji Udruženja obrtnika Viškovo, Kastav, Klana i Jelenje. Više u video prilogu!

Kako to već biva na proslavama Martinja i ovdje se moglo kupiti čašu i prigodnu vrećicu za 20kn. Uz domaća, u Viškovu su se danas točila i istarska vina.

“Svaki učesnik je dobio dvije kile divljači. Začine i kotlić su trebali donijeti sami, što su vidim i donijeli svi i ljudi su počeli s kuhanjem tako da nadam se da će biti ukusni i jestivi.”, kaže Martin Jerbić, predsjednik Udruženja obrtnika Viškovo-Klana-Kastav-Jelenje.

Obrtnici iz Novog Vinodolskog sudjeluju na ovakvim natjecanjima po cijeloj Hrvatskoj i najčešće se kući vrate sa, kako kažu, dobrim rezultatima i još boljim recenzijama.

“Evo sprema se gulaš od divljači, lagano pripreme, sjecka se luk i popratni materijali. Je’l pala koja suza uz luk? A normalno, ako ništa drugo uz luk.”, kaže Aleksandar Raštegorac.

Svoj doprinos došli su dati i vrijedni gosti iz susjednog sela Lisac. Najdalje su potegnuli gosti iz Vrbovskog.

Svi su složni u jednom, a to je da je ovo natjecanje u kojem je bitno druženje i nova poznanstva a ne isključivo pobjeda.

“Kako ispadne, mislim da će ispasti sve OK. Jedno 2 sata će biti priprema…”, kaže Miroslav Ivaniš, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka.

Grobničani su za ovu prigodu osim kotlića, kuhali i popularnu palentu kompiricu.

Najbolji među njima kući je otišao s peharom te zahvalnicom za doprinos ovoj manifestaciji, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari