PRESS KOLEGIJ U ŽUPANIJI Do kraja godine počet će s radom službe podrške za starije osobe

Idi na originalni članak

Na današnjem press kolegiju župan Zlatko Komadina, pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač i ravnatelj Thalassotherapije Crikvenica Damir Lončarić govorili su o temama iz područja zdravstva i socijalne skrbi.

Oglas

Župan Komadina najavio je Dane hrvatskog turizma, tradicionalni skup turističkih djelatnika koji će se ove godine održati 13. i 14. listopada u Poreču. Tom prilikom održat će se nagrade za doprinos razvoju hrvatskog turizma, a iz Primorsko-goranske županije kandidirat će se 7 djelatnika u kategoriji za djelatnika godine. Naši gradovi i općine kandidirat će se u 7 kategorija za najbolje turističke destinacije.

Župan je najavio i susret gradonačelnika i načelnika koji će se u petak, 16. listopada održati u Cresu.

Pročelnica Marač izvijestila je da se i ove godine centrima za socijalnu skrb i domovima za starije i nemoćne osobe raspoređuju decentralizirana sredstva u iznosu kao i prošle godine. “Naši domovi za starije osobe u protekle dvije godine racionalizirali su svoje poslovanje i posluju pozitivno”, pojasnila je Marač.

Kao svake godine, i ove godine Primorsko-goranska županija ulaže u materijalne uvjete domova. Prošle godine otvorena je kućanska zajednica u sklopu Doma Kantrida, a ove godine dovršit će se još jedna na sljedećem katu. Prije ljeta ove godine otvorena je readaptirana zgrada u Domu Volosko, a sada se radi na staroj zgradi. Radi se i na Domu Kartec na Krku pa će se tim projektima znatno poboljšati usluge korisnicima u stacionaru.
Marač je izvijestila da svih 9 gradova i općina Gorskog kotara ima programe izvaninstitucijske oblike skrbi za starije osobe. Do kraja godine počet će s radom i službe podrške za starije.

Još jedna novina ove godine je da su se subvencije za ogrjev počele isplaćivati već početkom listopada. (pgž)

Thalassotherapiji Crikvenica trebat će 20 medicinskih stručnjaka

Ravnatelj Lončarić izvijestio je da Thalassotherapija Crikvenica ove godine završava ciklus investicija koje su počele 2006. godine. Tim investicijama izgrađen je centar baromedicine, obnovljena je infrastruktura 9 objekata, izgrađena je nova recepcija, dodane su etaže s dvoranama za provođenje fizikalne terapije. Također je izgrađena posebna dvorana od 200m2 za fizikalnu terapiju, obnovljeno je 50 soba u objektu “Dalmacija”, a posljednji dovršeni projekt – izgradnja parka medicinske rehabilitacije – otvoren je u rujnu ove godine.
Lončarić je najavio da će unaprijeđeni kapaciteti dovesti i do novog zapošljavanja. Procjenjuje se da će Thalassotherapiji trebati 20 medicinskih stručnjaka iz područja fizioterapije i medicinskih tehničara. “Stvaramo kvalitetnu ponudu za korisnike iz našeg područja, ali i za medicinski turizam”, zaključio je Lončarić.

Exit mobile version