PRESSICA NA IGRALIŠTU-GRADILIŠTU Slobodna Hrvatska: „Od montažnog igrališta ništa, a „kunemo se“ u djecu!

Ispred Osnovne škole Nikola Tesla u Rijeci predstavnici stranke Slobodna Hrvatska (koalicija Nema prodaje) održala je konferenciju za novinare pod nazivom “Igralište je postalo gradilište!”

Antonio Dražović i Goran Sišak (kandidati na izbornoj listi koalicije Nema prodaje u VIII. izbornoj jedinici) novinarima su prenijeli kako smatraju da vladajuće strukture u gradu Rijeci trebaju raspisati gradski referendum kako za ovaj tako i za sve buduće projekte.

slobodna hrvatska antonio

„Kreće nam nova školska godina. Za mnogo djece to je jako radostan dan. No ne i za djecu OŠ Nikola Tesla. Naime, ovo je već 20. generacija koja dolazi u školu bez osnovnog igrališta. Tolika djeca su zakinuta za osnovne stvari što škola nudi a to je učenje, druženje i igra. Djeca se ne mogu rekreirati, igrati, družiti pod marendom. Umjesto toga roditelji moraju plaćati dodatne sadržaje u popodnevnim satima jer škola ima malu školsku dvoranu“, istaknuli su Dražović i Sišak i dodali:

„Kada dolazimo na trg pomislili bi da se ovdje radi o gradilištu a ne o trgu i javnom prostoru na kojem bi se djeca morala igrati. Sada kada je Grad Rijeka EPK jasno je da se knjižnica neće graditi na ovom mjestu. Zašto se onda ne maknu nosivi stupovi za knjižnicu. Ovako predstavljaju opasnost za djecu i prolaznike. U dječjoj igri se vrlo lagano dogodi nezgoda i pad. Srećom, još nitko nije ozbiljnije nastradao iako je bilo nekoliko nezgoda ali se o tome ne priča. Pitanje je moraju li roditelji skupljati novac da se osigura makar i privremeno igralište? Ono što je obaveza grada i škole. Zadnje takvo obećanje je bilo da će druga faza izgradnje montažnog igrališta krenuti u 5 mjesecu. Kao što vidite do danas ništa od toga. A barem se mogla nova generacija dočekati s igralištem. Zar je zbilja toliki trošak za obično zamjensko montažno igralište? Djeca bi nam trebala biti na prvom mjestu, za njih nema kompromisa, oni su naša budućnost. Samo je pitanje što ćemo im ostaviti. Ako je već potrošeno preko 13 milijuna kuna za knjižnicu a da nije ni postavljen kamen temeljac onda bi igralište trebalo biti najmanji problem za isfinancirati. Priča o temeljima garaže je već dobro poznata i za nju do danas nitko nije odgovarao. Dok je za knjižnicu preslaba nosivost garaže, na parceli do već smo pri završetku izgradnje poslovno stambenog objekta većih gabarita od knjižnice. Stvarno je preteško to znanje koje se nalazi u knjigama GKR. I na kraju odlično će se uklopiti u priču srednjovjekovni bedem koji kad konačno dođe na predviđeno mjesto će izgledati više kao dekoracija novog objekta nego kao kulturni spomenik, svjedočanstvo riječkog srednjeg vijeka. Pozivamo sve da konačno okončamo ovu agoniju, napravimo igralište i javni prostor, da barem malo speremo jednu od sramota ovoga Grada“, zaključili su svoje obraćanje kandidati na izbornoj listi koalicije Nema prodaje u VIII. izbornoj jedinici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari