U CENTRU ZAMET

Prezentacijom sportova obilježen završetak EU projekta „EU on the Move“

Prezentacijom sportova učenicima u Centru Zamet obilježen je završetak europskog projekta „EU on the Move“.

„EU on the Move“ naziv je Erasmus + Sport projekta koordiniranog od strane Riječkog sportskog saveza koji je nastao kao nadogradnja dobro poznatog projekta RiMove koji se već nekoliko godina uspješno provodi u Rijeci.

Djeci OŠ Kantrida sportove su prezentirali treneri Riječkog sportskog savez. Djeca su imala priliku upoznati se s osnovama atletike, rukometa, košarke, odbojke, juda, karatea, wu shua, kick boxinga te kenda. Uz sportske aktivnosti i prezentaciju zdrave prehrane organiziran je i prigodni zabavni program uz Djeda Božićnjak.

Uz predstavnike Riječkog sportskog saveza na čelu s tajnikom Slavišom Bradićem, prezentaciji je prisustvovala i glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ Katja Luketić, ali i partneri iz europskih zemalja koji sudjeluju u projektu „EU on the Move“.

Projekt RiMove pokrenut je 2017. godine suradnjom Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i riječkih osnovnih škola. Projekt se odnosi na osnovnoškolce od prvog do četvrtog razreda. Sam program održava se u školskim dvoranama, u sklopu produženog boravka, dakle kao izvannastavna aktivnost i besplatan je za polaznike. RiMove promiče sport, zdrav život i bavljenje aktivnostima među najmlađima, uključivanje djece u sport, porast njihovih psihofizičkih sposobnosti te stjecanje elementarnih znanja i vještina o sportu. Također, projekt obuhvaća i upoznavanje učenika s osnovama zdravog života uz poseban naglasak na zdravu prehranu.

RiMove je prepoznat od strane Europske komisije te se posljednje dvije godine uspješno provodi u sedam europskih zemalja, a osim Hrvatske, uključene su Italija, Portugal, Rumunjska, Slovenija, Turska te Bosna i Hercegovina. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 300 tisuća eura, a glavni cilj bio je povećati svijest o važnosti tjelesne aktivnosti djece u dobi od 7 do 11 godina  dodatnim obrazovanjem sportskih profesionalaca (treneri, kineziolozi) i provođenjem sportske aktivnosti za djecu u svakoj partnerskoj zemlji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari