MIĆE ĆAKULE

Pridružite se! Osnovnoškolci u Opatiji u četvrtak vode poduzetnički panel!

Photo: Danilo Pavletic/24sata/ I

Razvoj poduzetničkog mindseta (poduzetnosti) u ranoj dobi

Grad Opatija, Društvo „Naša Djeca“ Opatija te poduzetnički inkubator „HUBBAZIA“ pozivaju svu zainteresiranu javnost, posebno djecu od 5 – 8 razreda osnovne škole na dječji panel s najmlađim sudionicima u Hrvatskoj: “Djeca djeci – MIĆE ĆAKULE” na kojima će u četvrtak, 23. 05. 2024. s početkom u 18 sati u prostoru Hubbazije (Nazorova 1, Opatija) sudjelovati aktivni opatijski osnovnoškolci, inače članovi Društva “Naša djeca” i Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije:

Lana Golubović – dječja gradonačelnica Grada Opatije
Ante Fantov – vijećnik 14. saziva Dječjeg vijeća
Veronika Anušić – vijećnica 14. saziva Dječjeg vijeća

(uz pratnju mentorice Sanje Škorić, tajnice društva „Naša djeca“ Opatija te dopredsjednice Saveza društava “Naša djeca” Hrvatska)

Ovo troje učenika šestih razreda okupljenoj će djeci u razgovoru s moderatoricom Vedranom Lisica Pavlović podijeliti ona iskustva iz rada Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije kroz koje i svi ostali mogu u svakodnevnim situacijama jačati kompetencije te razvijati vještine potrebne i za poduzetništvo u odrasloj dobi:

Kako se ohrabriti na izlaganje vlastitog mišljenja?
Kako čuti druge?
Kako prihvatiti različitosti?
Što možemo naučiti druge, a što možemo naučiti od drugih?
Koja je uloga dječjih prava i koliko ih prepoznaju sama djeca?
Kako ih artikulirati?

Na ova i mnoga druga zanimljiva pitanja čut ćemo odgovore ovoga četvrtka kada u veselom prostoru Hubbazije očekujemo odaziv osnovnoškolaca koji trebaju malo poticaja da se i sami ohrabre već sada razvijati kritičnost, autentičnu komunikaciju, ali i svijest o važnosti međusobnog povezivanja, tzv. networkinga kako općenito u životu, tako, osobito, i u poduzetništvu.

Ulaz na ovaj “najmlađi” panel u Hrvatskoj je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari