PRIJAVE JOŠ OSAM DANA: U svibnju besplatni tečajevi osnova informatike i online novinarstva za starije od 65 godina!

Besplatne informatičke tečajeve za ciljane skupine građana već jedanaestu godinu za redom organizira Grad Rijeka

U ovom ciklusu održat će se dva tečaja – Osnovni informatički tečaj za koji je predviđeno 90 polaznika i Osnove online novinarstva za 32 polaznika. Oba tečaja trajat će 20 školskih sati, a program će se izvoditi u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 5d). Prijave se mogu izvršiti od 18. do 29. travnja 2016. godine na telefon 327-155!

Edukacija započinje u svibnju, a ovoga puta odvija se u sklopu Europskog projekta INCA te gradskog projekta „Društvo u kojem učim i osjećam se dobro“ i namijenjena je za osobe starije od 65 godina.

Cilj Osnovnog informatičkog tečaja je osposobiti polaznike da efikasno koriste osnovnu informatičku opremu i Internet. Program tečaja obuhvatit će upotrebu računala za pronalaženje, procjenu, pohranjivanje, stvaranje, prikazivanje i razmjenu informacija te razvijanje suradničkih mreža preko interneta.

Program tečaja online novinarstva obuhvaća sljedeće teme: upoznavanje s portalom penzici.rijeka.hr, novinarstvo i e-novinarstvo, etika i zakoni koji reguliraju ovo područje, prikupljanje činjenica, pisanje vijesti i izvještaja, uređivanje teksta za objavu na portalu, fotografija u internetskom članku i priprema fotografije za objavu u internetskom članku.

Do sada je besplatne informatičke tečajeve Grada Rijeke završilo oko 3000 polaznika, a web portal www.penzici.riieka.hr bilježi oko 2500 posjeta mjesečno.

Info tecajevi
Novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva Grada Rijeke najavili su Ankica Perhat, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Željko Jurić, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke i Ivan Mandekić, koordinator za e-Upravu u Gradu Rijeci

Prilikom predstavljanja ovih besplatnih tečajeva pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat objasnila je kako se radi o dugogodišnjoj suradnju dva gradska odjela te kako je ideja ne samo educirati već i socijalno uključiti ciljane skupine građana u društveni život. Željko Jurić, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke, rekao je kako je sadržaj koji se prenosi polaznicima višestruko kroz godine prilagođavan s obzirom na brze i kontinuirane promjene u informacijskim tehnologijama. Objasnio je kako se u nekoliko posljednjih godina pokazalo da se pojavljuje sve veća potražnja za međusobnim umrežavanjem te da se na tome bazira novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva koji slijede u svibnju.

U projektu INCA jedanaest partnera iz četiri zemlje

U projektu INCA sudjeluje jedanaest partnera iz četiri zemlje – Španjolske, Cipra, Latvije i Hrvatske. Osim Grada Rijeke partner iz Hrvatske je i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Osnovni je cilj projekta učiniti dostupnijim socijalne i zdravstvene usluge za osobe starije od 65 godina, odnosno povezati socijalne i zdravstvene usluge kroz umrežavanje pružatelja ovih usluga.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari