BESPLATNO ZA SVE POLAZNIKE

PRIJAVITE LAJAVCE! U nedjelju na Platku atraktivno planinarenje sa psima, evo svih detalja

Foto: Unsplash

Drugu godinu zaredom na Platku se održava planinarenje sa psima, ili popularno „canihike“

Ove nedjelje, 8. listopada provedite lijepi „ljetni“ dan Platku s vašim ljubimcima.

Posljednje ovogodišnje lice Platka posvećeno je četvreronožnim lajavcima koje vlasnici imaju priliku provesti jednom od dvije zanimljive planinarske ture.

Obje rute kreću ispred kafića Sova, koji se nalazi na samom parkingu RSRTC Platak. Okupljanje je od 9.30 sati, a sami polazak na brdo u 10 sati.

Šetnica “Radeševo” prikladna za obitelji s djecom i psom

Šetnica “Radeševo” nije tehnički niti kondicijski zahtjevna, a prikladna je za obitelji s djecom i naravno, kućnim ljubimcima. Vodi šumskom makadamskom cestom i planinarskim putevima na vrh skijališta Radeševo (1363 m). Nakon pauze s pogledom na Kvarner, put dalje vodi do zanimljivog vrha Malo Radeševo (1364 m), potpuno obraslog bukvom i medvjeđim lukom, a potom se spušta do Planinarskog doma Sušak.

Prije kraja ture sudionci će imati priliku prošetati novom edukativnom stazicom Puha Platka koja vodi do jezera.

Za one zahtjevnije – tura “Osmica“

Za one željne duže i nešto zahtjevnije rute, pravi izbor je tura koju su organizatori nazvali „Osmica“, a koja kreće prema dnu skijaške staze Tešanj, tamo se uključuje na Turističku stazz te nakon dolaska na Rimska vrata nastavlja ravno Rimskom cestom sve do prekrasne livade Lazac.

Poslije kraće pauze slijedi uspon preko Srebrnih vrata do Međuvrha oko kojeg se ide povratak u smjeru Snježnika. Na sam vrh Snježnika, radi sigurnosti svih pasa ovoga puta nije planiran uspon, ali divan pogled neće izostati. Planinarskim putem „kroz Grlo“ ponovno se dolazi na Turističku stazu s koje se zatim uključuje na „flow“ stazu, a završava uz novu žičaru preko staze Radeševo kod Malog doma.

Ovu edukativnu planinarsku turu, koja je za sve polaznike besplatna, omogućila je Koordinacijska radna skupupina za zaštitu životinja Primorsko – goranske županije (KRAS). Svaki sudionik na poklon dobiva edukativne letke te vodič „Šapicama po PGŽ“ kao i novi nastavak slikovnice „Pobješnjeli Flegi“.

Broj sudionika ograničen

Svaka ruta ima dva vodiča te je broj sudionika ograničen kako bi uživanje u prirodi bilo sigurno i kvalitetno pa se što prije prijavite na Canihike lice Platka 2023. ili na sva.lica.platka@mail.com.

Vikend je odlično vrijeme da povedete vašeg ljubimca u planine te možda upoznate i vaše buduće canihike partnere.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari