ONLINE PREDAVANJA

Prijavite se na radionice u CTK Rijeka i naučite više o programiranju i svijetu tehnologije

Foto: Unsplash/ C.H.

U organizaciji Centra tehničke kulture Rijeka tijekom listopada će se održati pet radionica u sklopu kojih će djeca i mladi naučiti više o programiranju i svijetu tehnologije.

U sklopu novih online Meet and Code radionica održat će se tri radionice – Uvod u Scratch, HTML/CSS/Bootstrap i Izradi single page web koristeći WordPress radionica.

Meet and Code je program kojem je cilj upoznati djecu i mlade ljude od 8 do 24 godine sa svijetom tehnologije i programiranja. Sve tri radionice održat će se preko Zoom platforme, a prijave traju do popunjenja grupa.

VIDEO DANA:

Na radionici Uvod u Scratch polaznici će se upoznati s osnovama rada u Scratchu te će izrađivati popularnu igricu „Flappy Bird“. Scratch je programski jezik koji omogućuje jednostavno stvaranje interaktivnih priča, igara i animacija. Radionica je namijenjena djeci od 8 do 13 godina, a održat će se 13. listopada od 17 do 19 sati.

Na radionici HTML/CSS/Bootstrap polaznici će se upoznati s HTML tagovima i osnovama CSS-a. Koristit će Bootstrap (besplatni CSS Framework) te će kreirati vlastitu jednostavnu web stranicu koju će vizualno i urediti. Radionica je namijenjena polaznicima od 13 do 18 godina, a održat će se 20. listopada od 17 do 19 sati.

U sklopu radionice Izradi single page web koristeći WordPress polaznici će imati priliku napraviti single page web stranicu koristeći najkorišteniji CMS sustav – WordPress. Naučit će što su hosting i domena, kako instalirati lokalni YAMPP server i kako instalirati WordPress. Upoznat će se s temama i plugin-ovima za WordPress, te će nakon toga dobiti samostalni zadatak za kreiranje jednostavne single page web stranice. Radionica je namijenjena mladima od 14 do 24 godine, a održat će se 25. listopada od 17 do 19:30 sati.

Za sudjelovanje u Meet and Code radionicama potrebno je prethodno ispuniti prijavnicu.

Osim navedenih radionica, zainteresirani mladi od 16 do 29 godina mogu se uključiti i u dvije radionice koje organizira Centar tehničke kulture Rijeka u sklopu kojih mogu naučiti više o mobilnim aplikacijama ili web developmentu.

Na radionici Mobilne aplikacije za mlade polaznici će kroz praktične primjere i zanimljive projekte naučiti kako izrađivati jednostavne mobilne aplikacije koristeći se Flutter-om. Tečaj se sastoji od predavanja i vježbi te završnog projekta, a namijenjen je mladim od 16 do 29 godina. Od polaznika se očekuje aktivan angažman te samostalan rad na zadacima i projektima uz predavanja i vježbe. Tečaj će započeti 20. listopada, a održavat će se srijedom i petkom od 1:45 do 20:45 u prostorima CTK Rijeka.

Drugi tečaj, Web development za mlade, također je namijenjen polaznicima od 16 do 29 godina u sklopu kojeg će naučiti kako izrađivati jednostavne web aplikacije te će se upoznati s jezicima web-a (HTML, CSS i JS). Nastava će se sastojati od predavanja i vježbi te završnog projekta. Od polaznika se očekuje aktivan angažman te samostalan rad na zadacima i projektima uz predavanja i vježbe. Tečaj će započeti 20. listopada, održavat će se srijedom i petkom od 16:30 do 18:30 sati u prostorijama CTK Rijeka.

Broj polaznika za ova dva programa je ograničen na 15, a za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavnicu.

CTK Rijeka osigurava pridržavanje svih propisanih i preporučenih epidemioloških mjera, a ukoliko dođe do promjene mjera i nemogućnosti održavanja tečaja uživo, tečajevi će se nastaviti online u dogovoru s profesorom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari