U 17:30 I 19 SATI

PRIJAVITE SE Pod vodstvom Idisa Turata u četvrtak vođena tura izložbom Fiume Fantastika

U četvrtak, 1. listopada 2020.g. u 17.30 i 19.00 sati održat će se stručna vodstva izložbom Fiume Fantastika: Fenomeni grada, koja je postavljena u Exportu na riječkoj Delti u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.
Stručna vodstva održat će glavni kustos Fiume Fantastike, arhitekt Idis Turato.

S obzirom na sve važeće preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti u izložbenom prostoru i na vodstvu je ograničen, stoga su obavezne prethodne prijave na e-mail adresu: info@deltalab.hr.

Posjetitelji se pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice.

Pojedinačna cijena ulaznice za izložbu Fiume Fantastika: Fenomeni grada je 30 kuna.
Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina, te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata.
Djeca i mladi do 18 godina, studenti, zaposlenici Sveučilišta u Rijeci te članovi umjetničkih i arhitektonskih strukovnih udruga i organizacija, uz predočenje važećih dokumenata, ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Izložba Fiume fantastika prati posljednjih stotinu i pedeset godina urbane, turbulentne povijesti Rijeke, tijekom koje grad doživljava radikalan rast i postaje globalno prometno i industrijsko središte specifične arhitekture i urbanih fenomena. Izložba je postavljena u 10 paviljona, u prizemlju Exporta, od kojih svaki priča priču o određenom riječkom fenomenu, a to su: Granice, Luka i željeznica, Mreže, Kino: “Stižu ljudi!”, Grad, Palača, Zajedničko tlo, Dokolica, Spomenici i Fantastične zone. Izložbu je do kraja studenog moguće posjetiti svakim danom od 11 do 21 sat.

Izložba Fiume Fantastika: Fenomeni grada dio je programa Slatko i Slano Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, a zasnovana je na recentnim istraživanjima DeltaLaba – Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views