NARODNA ČITAONICA U KOSTRENI SV. LUCIJI

U Kostreni u utorak projekcija rumunjskog dokumentarnog filma ‘Učitelj’

U utorak, 29. rujna 2020. u 18.30 sati u susjedstvu Kostrena, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u Narodnoj čitaonici u Kostreni sv. Luciji (Sveta Lucija 14) održat će se projekcija rumunjskog dokumentarnog filma Učitelj, redatelja Alexa Brendea. Projekcija se održava u sklopu programa Mreža kina na egzotičnim lokacijama.

U ovom zanimljivom dokumentarcu jedan neobičan učitelj matematike iz Transilvanije postaje mjesni Don Quijote kada napusti konvencionalni obrazovni sustav i otvori privatni ured za poduku u vlastitom dvosobnom stanu. Tijekom školske godine pratimo njegovu borbu i upornost da oživi strast za učenjem i promijeni život svojih učenika nabolje.

Ulaz je slobodan.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te obvezno nošenje zaštitnih maski za lice.

O Mreži kina na egzotičnim lokacijama
Vođeni idejom izmještanja kulturno-umjetničkih sadržaja izvan uobičajenih turističkih ruta, Mreža kina na egzotičnim lokacijama program je neformalnog okupljanja ljubitelja dokumentarnih filmova. Filmovi se prikazuju pod vedrim nebom, u dvorištima muzeja ili u uličicama starih gradskih jezgri, u lukama ili na dječjim igralištima. Cilj je privući i educirati publiku o dokumentarnim filmovima kako bi se razvio dijalog o društveno važnim temama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari