NATJEČAJ JE OTVOREN DO 31. KOLOVOZA

PRIJAVITE SE! Traži se najbolji suvenir riječke industrijske baštine, najbolji doživljaj i autorsko jelo

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Kako bi što veći broj kreativaca dobio priliku sudjelovati na ovom zanimljivom natječaju, rok za dostavu prijedloga najboljeg doživljaja, autorskog jela i najboljeg suvenira industrijske baštine grada Rijeke produljen je do 31. kolovoza 2020.

Natječaj za najbolji doživljaj, autorsko jelo i najbolji suvenir industrijske baštine grada Rijeke se provodi u sklopu prekograničnog projekta “Inspiracija – revitalizacija gradova industrijske baštine za proboj kulturnog turizma u Trbovlju, Slovenskoj Bistrici, Labinu i u Rijeci” financiranog  kroz Program suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020.

Na natječaju će se odabrati dva idejna rješenja za lokalni suvenir inspiriran riječkom industrijskom baštinom, koji će biti i izvedeni te će služiti u promotivne svrhe projekta. Bit će odabrana i najoriginalnija ideja doživljaja u stilu lova na blago te autorsko jelo, također inspirirano riječkom industrijskom baštinom. Na natječaj se mogu prijaviti sve pravne i fizičke osobe. Svaki kandidat može sudjelovati u raznim temama natjecanja, ali je potrebno za svaku temu posebno pripremiti i dostaviti dokumentaciju, odnosno prototip proizvoda zajedno s prijavnim obrascem. Svaki autor može sudjelovati u natječaju s najviše tri prijedloga.

Ocjenjivanje pristiglih radova provest će stručna komisija čiji će sastav činiti predstavnici partnera u projektu. Stručna komisija odabrat će dva najbolja likovna rješenja za suvenir te dodijeliti novčane naknade autorima u iznosu od 150 eura bruto. Novčanom nagradom od 500 eura bruto bit će nagrađen autor najbolje ideje za turistički doživljaj povezan s industrijskom baštinom. Iznosom od 200 eura bruto bit će nagrađen autor najoriginalnijeg jela. Autorima će nagrade biti isplaćene u kunskoj protuvrijednosti isključivo putem računa. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnoj stranici i društvenim mrežama projekta Inspiracija te na mrežnoj stranici tvrtke Subjekt koja kao partner u projektu provodi natječaj.

Kandidati svoje prijave dostavljaju poštom najkasnije do ponedjeljka 31. kolovoza 2020. godine na adresu Subjekt d. o. o. Drage Šćitara 34, 51000 Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari