DO POČETKA SVIBNJA

Prijavite svoje poduzetničke inovacije; Zaklada FIPRO objavila javni poziv za dodjelu sredstava

Foto: Mateo Levak/Riportal

Zaklada FIPRO u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, objavila je Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za inovativne poduzetničke projekte s područja Primorsko-goranske županije koji je otvoren do 7. svibnja 2021. godine. Sredstva se dodjeljuju za financiranje prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija.

Na raspolaganju je 200.000,00 kn, a pojedinom natjecatelju mogu se dodijeliti sredstva u minimalnom iznosu od 50.000,00 kn te maksimalnom iznosu od 200.000,00 kn.

Ovim javnim pozivom nastavlja se kontinuitet podupiranja što se pokazalo izuzetno važno u ovo vrijeme pogođeno pandemijskom, COVID-19 krizom pa je odlučeno da će se i u ovom pozivu, dodatno valorizirati povezanost prijavljenog projekta sa primjenjivosti inovacije na suzbijanje zaraze COVID-19, ublažavanje negativnih utjecaja ili omogućavanje zadovoljavanje potreba tržišta na nov način i u skladu s epidemiološkim preporukama.

Dosadašnji korisnici financiranja, isticali su ovu financijsku podršku izuzetno važnom za razvoj poslovanja s obzirom da se radi o 20% bespovratnim sredstvima te 80% sredstava s povoljnim oblikom financiranja.

Dodjelom ovih financijskih sredstava iz projekta “Komercijalizacija inovacija” Zaklada FIPRO i Primorsko-goranska županija (Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj) nastavljaju podupirati inovatorstvo od 2009. godine kad je Županija pokrenula projekt te je dosad poduprto 30 poduzetnika u iznosu od gotovo 3 milijuna kuna, a od toga je bespovratno 704 tisuća kuna.

Sva potrebna dokumentacija i više informacija objavljeni su na službenoj web stranici Zaklade FIPRO i na stranicama Županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari