VODA ŽIVOTA

U Viškovu u 4 godine izgrađeno 10-ak kilometara nove vodovodne mreže; Uloženo gotovo 30 milijuna kuna

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović sa zamjenicima Snježanom Podobnik i Denisom Mladenićom te Draganom Šorak, stručnom suradnicom općinskog Odsjeka za planiranje i razvoj prostora, izgradnju komunalne infrastrukture i objekata javne i društvene namjene obišla je danas gradilište vodovodnog ogranka u naselju Juraši – Novo naselje.

Ogranak je ukupno dug čak 814 metara i za njega će Općina Viškovo izdvojiti gotovo 2,3 milijuna kuna.

Ovim će ulaganjem nekoliko stotina stanovnika uglavnom u višestambenim zgradama tog dijela Viškova dobiti suvremenu kvalitetnu vodoopskrbnu mrežu​. Radovi su počeli u prosincu prošle godine i, prema sadašnjoj dinamici radova, bit će gotovi i prije ugovorenog roka u studenom ove godine.

„Jedan od najvažnijih projekata koji se provodi na području Općine Viškovo praktički od njenog osnutka je kontinuirana izgradnja vodoopskrbne i hidrantske mreže. Paralelno s izgradnjom vodovodnih ogranaka, redovno radimo i na projektiranju nedostajućih ogranaka kako bi sva projektna dokumentacija bila spremna za podnošenje zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola. Sustav vodoopskrbe razvijamo u svim naseljima podjednako, a cilj nam je dugoročno osigurati dovoljne količine vode namijenjene za potrošnju i protupožarnu zaštitu naselja putem osiguranja njezine kakvoće i dovoljnih količina, ali i osigurati ravnomjerni razvoj komunalnog standarda na području cijele općine.

Lani je potpisan novi „Okvirni Sporazum za građenje proširenja vodovodne infrastrukture na području Općine Viškovo – vodoopsrkba za razdoblje od 3 godine“ između Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija i odabranog izvođača radova tvrtke Kvarner graditeljstvo koji obuhvaća izgradnju novih vodovodnih ogranaka.

Osim tri ogranka koji će biti gotovi ove godine, planiramo još po jedan ogranak u Gornjim Srokima, jedan u Donjim Srokima te tri u Saršonima. Samo u posljednje 4 godine u izgradnju nove vodovodne mreže uložili smo 30 milijuna kuna i izgradili gotovo 10 kilometara vodovodne mreže čime smo obuhvatili područje na kojem živi blizu 3 tisuće stanovnika koji sada imaju suvremenu vodovodnu mrežu.“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Nedavno su završeni radovi na još dva vodovodna ogranka. Riječ je o vodovodnom ogranku u Dovičićima gdje je Općina izgradila vodovodni ogranak u dužini od 617 metara vrijedan nešto više od 2 milijuna kuna. Prije nepuna dva tjedna okončani su i radovi u Gornjim Srokima gdje su u dužini od 90 metara položene ductil cijevi profila 100 mm. U ovaj je vodovodni ogranak Općina uložila oko pola milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari