PRIJEVREMENI IZBORI: U Matuljima Mario Ćiković i Miodrag Šarac idu u drugi krug

Načelnik Općine Matulji bit će izabran u drugom krugu izbora a građani će birati između kandidata grupe birača Miodraga Šarca i kandidata SDP-a i HSU-a Maria Ćikovića

Miodrag Šarac kao kandidat nadstranačke platforme „Bolji Matulji“ (podupire ga pet političkih opcija – NL Željko Grbac, HDZ, Akcija mladih, Liburnijska stranka i HNS) osvojio je prema neslužbenim rezultatima 36,89 posto glasova, a samo postotak manje dobio je SDP-ovac Mario Ćiković, bivši SDP-ov načelnik Matulja.

Treći kandidat Mladen Prenc (PGS-IDS i Reformisti) osvojio je 25,15 posto glasova i ispao iz utrke za načelnika općine. U vijeću Općine Matulji u narednom razdoblju odlučivat će 6 vijećnika SDP-a i HSU-a, 4 vijećnika liste PGS-IDS-Reformisti, 3 vijećnika iz redova koalicije HNS-Akcija mladih te po dva vijećnika HDZ-ove koalicije odnosno liste Željka Grpca.

Velikim gubitnicima nedjeljnih izbora mogu se nazvati HDZ-ova koalicija sa 12 posto osvojenih glasova ili dva vijećnika, koliko ima i nezavisna lista nositelja Željka Grbca. HDZ je u prošlom sazivu imao čak četiri vijećnika, a Grbac tri. Liburnijska stranka osvojila je četiri posto podrške, a Živi zid tri.

U Matuljima se birači nisu baš „pretrgli“ kako bi glasovali: ukupno je glasovalo 36,88 posto mještana. No kako nijedan kandidat nije dobio potrebnih više od 50 posto glasova birača, o tome tko će biti načelnik Općine ipak će se odlučivati u drugom krugu izbora koji je na rasporedu 3. travnja.

U Novalji izbori riješeni

U Novalji s 51 posto glasova gradonačelnik je postao Ante Dabo (kandidat grupe birača) koji je pobijedio Aleksija Škuncu (koalicija HDZ-HSLS-HSP).

U novi sastav Gradskog vijeća ulazi pet vijećnika s liste grupe birača kojoj je nositelj Ante Dabo (38,14 posto glasova) i pet vijećnika koalicije HDZ-HSLS-HSP (34,84 posto glasova) te po jedan vijećnik koalicije SDP- Hrvatski laburisti-stranka rada (11,86 posto glasova), HSS-a (8,2 posto) i liste grupe birača nositelja Borisa Šuljića (6,96 posto).

Na izbore u Novalji izašlo je 65,6 posto od ukupno 3614 birača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari