RIJEKA 2020

‘Primorski park u srcu grada’: Rijeka uskoro postaje bogatija za jedan zeleni park – u samom centru!

Foto: EPK2020

U četvrtak 22. listopada na zelenoj površini u Starom grada ispod “Primorske konobe” udruga Urbani separe započela je projekt uređenja navedene zone postavljanjem sprave za fitness na otvorenom, koja ujedno može poslužiti i za sjedenje.

“Primorski park u centru grada“ za cilj ima ozeleniti, urediti i za javnost otvoriti jednu od rijetkih zelenih površina i prirodnih hladova u Starome gradu.

Projektom je predviđeno i postavljanje sjedeće garniture “Adriatica” nadahnute barkom i jedrima riječke tvrtke Radiona. Postojeći zidići oko dječjeg igrališta bit će obloženi daskama, kako bi se stvorila dodatna mjesta za sjedenje, a tijekom listopada i studenog u planu je i  hortikulturno uređenje.

Kao i u prijašnjim projektima uređenja javnog prostora u Kružnoj ulici, u Harteri i na Klobučarićevom trgu, udruga Urbani separe potiče susjedsku suradnju i sadnju mediteranskog i lako održivog bilja, pa će ovdje biti posađeni oleandri, perunike, ružmarin i vrijesak. Postojeće i novoposađene biljke bit će obilježene edukativnim pločama o svakoj pojedinoj primorskoj biljnoj vrsti na lokaciji.

Građani koji imaju gomolje perunika i voljni su ih donirati mogu se javiti udruzi Urbani separe putem Facebooka, na mail urbanisepare@gmail.com ili broj 0976509599.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari