ODLIČNE VIJESTI

Primorsko-goranskoj županiji uručen Sporazum o provedbi teritorijalne strategije razvoja otoka

Za projekte ulaganja u održivo upravljanje, očuvanje i korištenje otočnog prostora, unaprjeđenje poslovne i javne infrastrukture na otocima, valorizaciju kulturne baštine i razvoj kulturnih usluga na otocima te poticanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energija na otocima, Primorsko-goranskoj županiji je dodijeljeno ukupno 31,7 milijuna eura bespovratnih sredstava iz Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027.

Sporazume su obalno-otočnim županijama u Zadru uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, a u ime Primorsko-goranske županije sudjelovao je pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan.

Na svečanosti je također uručen ugovor o sufinanciranju županijskog projekta “Uređenje zgrade Doma zdravlja u Loparu – energetska učinkovitost” iz Programa razvoja otoka 2024. vrijedan 58.500 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari