PRIPREME ZA SEZONU: Riječki policajci-motociklisti na Grobniku trenirali sigurnu vožnju

Foto: Ilustracija

U sklopu priprema za nastupajuću turističku sezonu jučer je na Automotodromu Grobnik održana smotra policijskih službenika-motociklista u sastavu prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske

Policijskim službenicima-motociklistima obratio se Boris Skeledžić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa naglasivši važnost i ulogu motociklista u obavljanju nadzora prometa na cestama, posebice u situacijama većih gužvi i uspostavljanja bolje protočnosti prometa na cestama.

Naime, nastupanjem povoljnijih vremenskih uvjeta na cestama je sve više vozača mopeda i motocikala, čime se povećava i mogućnost nastanka prometnih nesreća ove kategorije vozila te se time javlja i veća potreba angažiranja policijskih službenika – motociklista.

Kako bi sigurno i na najbolji način ispunili sve svoje zadaće i obveze, uz smotru je obavljen pregled ispravnosti motocikala te opreme policijskih službenika-motociklista.

Isto tako, budući da se kontinuirano radi na unapređenju znanja i vještina svih policijskih službenika, jučer je za policijske službenike-motocikliste održana edukacija i trening sigurne vožnje motociklom.

Edukaciju na otvorenom prostoru uz demonstraciju vožnje motocikla održao je Krešimir Erdec – Kec, instruktor sigurne i brze vožnje, inače višestruki prvak u motociklizmu i voditelj škole „99 Racing School“.

Prisutne je podsjetio te im istaknuo važnost ispravnog položaja tijela na motociklu (koljena, ruke, stopala), koje su karakteristike sporog režima vožnje a koje brze vožnje i vožnje u zavoju, prednosti korištenja zadnje manevarske kočnice te naglasio kako u vožnji motocikla nema nevažnih stvari.

Nakon teorijskog uslijedio je praktični dio edukacije, trening sigurne vožnje na pisti grobničkog automotodroma, gdje su policijski službenici-motociklisti uz nadzor instruktora sigurne vožnje imali priliku pokazati vještinu upravljanja motociklom na kojem obavljaju svoje svakodnevne zadaće.

Ovo događanje provedeno je uz potporu i u suradnji s djelatnicima Automotodroma Grobnik.

FOTO: PU primorsko-goranska

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views