PRIZNANJE ZA GRADSKI “SOCIJALNI KALKULATOR”: Jeste li znali što ovaj e-savjetnik može učiniti za vas?

Grad Rijeka je u nizozemskom Maastrichtu dobio priznanje za svoj projekt E-savjetnik

Priznanje odnosno certifikat najbolje prakse preuzela je pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat, a riječ je priznanju koje se dodjeljuje temeljem natječaja Europska nagrada u javnom sektoru (European Public Sector Award) čija je ovogodišnja tema bila partnerstvo javnog sektora u stvaranju boljeg društva (‘The Public Sector as Partner for a Better Society’).

e-savjetnik

Natječaj European Public Sector Award utemeljen je 2007. godine s ciljem motiviranja europskih upravnih organizacija da uče iz najboljih tuđih primjera i iskustava te moderniziraju svoje postupke i strukture.

Na natječaj Europskog instituta za javnu upravu (European Institute of Public Administration – EIPA) ove je godine pristiglo čak 266 projekata iz 36 europskih država i EU institucija. Najviše projekata prijavile su Španjolska, Litva, Austrija, Italija, Portugal, Poljska i Nizozemska. Grad Rijeka se po prvi puta kandidirao na natječaj European Public Sector Award, a riječki projekt ujedno je jedini hrvatski projekt prijavljen na ovaj prestižni natječaj.

Socijalni program Grada Rijeke razvili su djelatnici gradske uprave iz Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb i Zavoda za informatičku djelatnost, za građane Rijeke koje zanima dobivanje potpune i pouzdane informacije u najkraćem mogućem vremenu o socijalnim pravima i pomoćima koje su im dostupne i načinima kako ih ostvariti. Radi se jedinstvenom projektu tog tipa u Republici Hrvatskoj.

Sam natječaj European Public Sector Award je podrazumijevao četiri koraka neovisnog vrednovanja projekata do proglašenja pobjednika. Ocjenjivala se inovativnost projekta, uključenost dionika, relevantnost projekta u odnosu na stvarne potrebe korisnika, postignuti rezultati, mogućnost primjene projekta u drugom kontekstu, stupanj u kojem je projekt potaknuo učenje, inovativnost i kulturu samo-unapređenja u svom okruženju, te efekti projekta na socijalno uključivanje, financijsku održivost i ekonomski rast.

Nakon drugog koraka, riječki projekt ušao je među 64 najboljih koji su ove godine dobiti certifikat najbolje prakse. Prema riječima organizatora, ta 64 sjajna projekta našla su nove metode rješavanja različitih problema vezanih uz socijalnu skrb, zdravstvo, nezaposlenost mladih, migracije, regionalni razvoj i razvoj biznisa koristeći različita partnerstva i modele suradnje, te pokazuju uvjerljiv utjecaj na stvaranje boljeg društva.

(Grad Rijeka)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari