Problem na plaži Grčevo ne može se riješiti bez dogovora s državom!

Okoliš popularnog bara Pajol na plaži Grčevo u državnom je vlasništvu i mora se dodatno urediti

Na jučerašnjem Aktulanom satu 11. sjednice Gradskog viječa Grada Rijeke vijećnica Morana Jokić (HNS) postavila je pitanje vezano uz Plažu Grčevo – područje kod bara Pajol.

Riječ je o gradskoj plaži pa ju je zanimalo što Grad namjerava načiniti s pozadinskim dijelom plaže koji je neuređen i gdje se nalaze i sprave za igranje.

Gradonačelnik Obersnel je vijećnici odgovorio kako je već bilo inicijativa da se to uredi.

„Riječ je  o rubnom dijelu s brodogradilištem Viktor Lenac. Manji dio je pomorsko dobro, a najveći dio u vlasništvu Republike Hrvatske. Zadnjih godina plaže su se uređivale. Pokušat ćemo naći način da i to uredimo. Moramo dobiti pravo korištenja ili pravo upravljana da bismo tamo mogli nešto napraviti. Nastojat ćemo to riješiti s vlasnikom, odnosno Državom“, odgovorio je gradonačelnik Obersnel.

Nadamo se da će se rješenje pronaći što brže jer riječ je o omiljenom okupljalištu Riječana, posebno tijekom toplijeg dijela godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari