U DVORCU NOVA KRALJEVICA

Pročelnica Šišić: Povijesnu baštinu trebamo što bliskije povezati s lokalnom zajednicom

Djelatnici iz turizma, kulture, obrazovanja, medija i marketinga u dvorcu Nova Kraljevica upoznaju se s pomorskom i frankopanskom baštinom Primorsko-goranske županije. Dvodnevna edukacija koja uključuje i studijsko putovanje organizirana je u sklopu projekta “AdriPromTour – valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje vidljivosti i turističke promocije”.

O dragocjenoj povijesnoj baštini Kvarnera te kako je staviti u službu turizma, govore profesor na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci Robert Mohović i zamjenica koordinatorice za Hrvatsku europskog udruženja Interpret Europe Manuela Hrvatin.

„Materijalnu povijesnu baštinu nije dovoljno obnoviti. Kako bi nastavila živjeti, s njom trebamo što bliskije povezati lokalnu zajednicu. Frankopanska baština zajednička je svim dijelovima Primorsko-goranske županije – od Gorskog kotara do Krka. Kad smo stvarali Kulturno-turističku rutu “Putovima Frankopana”, željeli smo da bude održiva. Njezina posjećenost potvrđuje nam da je slogan dobro izabran: ‘Heroji imaju svoj kraj, ali priče o njima ne’“, istaknula je Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Projektom AdriPromTour promoviraju se projekti Arca Adriatica te Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana koja je valorizirana projektom Hercultour. Na projektu AdriPromTour sudjeluje osam partnera iz Hrvatske i Italije među kojima je Primorsko-goranska županija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari