NORVEGIAN GEM

U riječku luku uplovio kruzer, većina gostiju krenula na Korzo i u posjet Trsatu, Riječkom prstenu i Opatiji

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Iako još nismo zakoračili u glavnu turističku sezonu, velik broj gostiju uživa u turističkoj ponudi grada

Tome u prilog govore i sjajni turistički rezultati u prva četiri mjeseca, gdje se Rijeka pozicionirala u „Top 10“ destinacija po ukupnom turističkom prometu.

Dio gostiju koji dolaze u destinaciju su i putnici brodova za kružna putovanja, kojih je prošle godine bilo više od 40.000 tisuća.

Danas je u riječku luku uplovio treći ovogodišnji kruzer Norwegian Gem s gotovo 2500 putnika i više od 1000 članova posade te time nastavio izvrstan trend potpunog opravka tog segmenta tržišta.

Za goste s kruzera organiziraju se brojni izleti, a najveći dio preferira ostanak u destinaciji i njezinoj okolici. Tako se i ovog puta najveći broj gostiju odlučio za posjet Trsatu i užem centru grada, zatim Riječkom prstenu i Opatiji, a manji dio odlazi na otok Krk i u Zagreb.

Kako bi se gosti kruzera osjećali ugodno i kako bi njihov prvi utisak o destinaciji bio što bolji pobrinuli su se Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera zajedno s Lučkom upravom Rijeka, koji organiziraju prigodan program dobrodošlice i osiguravaju informativne brošure i promotivne materijale za što kvalitetnije provedeno vrijeme u našem gradu.

Sudeći prema dolascima kruzera u svibnju pred nama je još jedna fantastična kruzing godina, a slijedeći brod za kružna putovanja u riječku luku stiže već početkom srpnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari