BRAVO

Prodajom slikovnice nabavljen ultrazvučni uređaj za Dječju bolnicu Kantrida

U Dječjoj bolnici na Kantridi održana je svečana primopredaja prijenosnog ultrazvučnog uređaja nabavljenog u okviru humanitarne akcije „Svi skupa za Kantridu“. Tina Gams-Fučić pokrenula je tijekom travnja 2021. akciju prikupljanja donacija u zamjenu za svoju knjigu „Sjajne poruke za djecu i odrasle“, koju je sama i ilustrirala. Cilj akcije bio je donacijama za slikovnicu realizirati kupnju mobilnog ultrazvučnog aparata za bolnicu na Kantridi.

Prikupljenim sredstvima nabavljen je sofisticirani uređaj vrijedan 60.000 kuna koji ima opću primjenu u pedijatriji. Radi se o digitalnom kompaktnom malom uređaju koji se može vrlo lako donijeti do bolesničkog kreveta, što je osobito važno za djecu koja su teže bolesna ili im treba hitna ultrazvučna pretraga. Uređaj podržava i funkcije pohrane slika, prijenosa podataka i ispisa.

VIDEO DANA:

„Volim pisati, volim djecu, volim ljude, ja se mogu sklopiti u jednu veliku riječ – volim! Kada sam napisala i ilustrirala ovu knjigu, zapitala sam se što još mogu napraviti za ovaj svijet da bude bolji poslije mene. Odlučila sam iznos od prodaje slikovnice pokloniti potrebama djece i time pokazati da ne smijemo gubiti nadu u ljude i dobro u ljudima te da svaki čovjek može napraviti puno za zajednički svijet“, rekla je autorica i organizatorica akcije Tina Gams-Fučić.

Ravnatelj Alen Ružić u osobno je ime i u ime cijelog kolektiva KBC-a Rijeka zahvalio na ideji i pokretanju akcije. „Sama je akcija sjajna poruka ne samo za djecu i odrasle nego i za cijelo društvo i zajednicu jer ovakav angažman govori koliko je ljudima stalo do dobrobiti djece i unaprjeđenja zdravstvene zaštite. Vrijednost uređaja je značajna, ali sama poruka koja iz akcije proizlazi daje vrijednost koja nadilazi financijsku komponentu“, istaknuo je prof. Ružić.

Ručno nacrtana slikovnica s više od 20 priča u rimama oduševila je male i velike čitatelje, pa se slikovnica rasprodala u 14 dana. Time je prikupljeno dovoljno sredstava i cilj  je autorice ostvaren. Izdavanje knjige pomogli su Primorsko-goranska županija i riječka Tiskara Zambelli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari