U NEDJELJU

U Opatiji održan 30. Međunarodni kup Opatija u ribolovu

Međunarodni 30. kup Opatija održan je u nedjelju, 4. srpnja u organizaciji Športskog ribolovnog kluba „Jadran“ Opatija. Na jubilarnom izdanju natjecanja u sportskom ribolovu na moru sudjelovalo je stotinjak ribolovaca iz Balatonfüreda iz Mađarske, Celja i Kranja iz Slovenije, Rijeke, Labina, Krka, Lovrana, Matulja, Voloskog, Vrsara, Kostrene, Jadranova, Selca, Raše, Ičića i Opatije. Seniori i seniorke iz ribolovnih klubova lovili su iz brodica ispred Opatije.

Svečanost proglašenja najboljih uz prigodno druženje i glazbu organizirana je nakon vaganja u opatijskoj Boćariji, gdje su se organizatorima i natjecateljima pridružili gradonačelnik Fernando Kirigin i dopredsjednik Sportskog saveza grada Opatije Igor Puž, koji su čestitali sudionicima i organizatorima te uručili pobjednicima medalje i pehare.

Velike čestitke organizatorima na trideset godina održavanja ovog međunarodnog natjecanja, kao i što su uspješno organizirali ovogodišnji jubilarni, usprkos pandemiji i uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Već trideset godina opatijski ribolovni klub „Jadran“ uspješno organizira ovaj međunarodni kup na koji dolaze mnoge ekipe iz zemlje i inozemstva te iz našeg zbratimljenog mađarskog grada Balatonfüreda. Čestitam svim sudionicima, a posebno nagrađenim ribolovcima i barkajolima, kazao je Kirigin.

Predsjednik ŠRK Jadran Adriano Rumora zahvalio je svim ribolovcima, barkajolima i sucima na sudjelovanju te sponzorima koji ih vjerno prate već niz godina.

Natjecanje je proteklo dobro, iako je počelo s kišicom i malim problemima oko barkajola, no sve je uspješno završilo. Svake godine u ovom natjecanju sudjeluju i naši prijatelji iz Balatonfüreda, koji su nam rekli da jako vole Opatiju i uvijek rado dolaze. Suradnja naših klubova započela je u ljeto 1996. godine, kada smo po prvi put ugostili mađarske ribolovce, a te iste godine ŠRK Jadran pozvan je na „Sullo Kupa“ – Kup smuđa u Balatonfüred. Od tada traje suradnja naših klubova, pa tako svake godine u srpnju natjecatelji iz Mađarske nastupaju na Kupu Opatije, a u rujnu Opatijci love na Kupu smuđa na Balatonu, istaknuo je Rumora.

Najuspješnijim sudionicima kupa uručeni su pehari i medalje. Prvo mjesto kod seniora – mješovite ekipe osvojila je muška ekipa u sastavu M. Milić i K. Milić, drugo mjesto osvojila je ekipa domaćina u sastavu Medica i Đorđević, dok su treći bili Veselić i Cvirn iz Kranja. Najbolji voditelji brodica bili su Simčić, Čavar i Adamo. Najveću ribu ulovila je ekipa Voloskog, arbuna od 328 grama. U kategoriji seniorki prvo mjesto su osvojile Vizintin i Srdić iz Lovrana, druge su bile Budisavljević i Vidas iz Jadranova, a treće Strelec Stermečki i Rumora iz ekipe domaćina ŠRK Jadran. Najbolji barkajoli bili su Dešković, Mirković i Turina. Najveću ribu ulovila je ekipa iz Lovrana, fratra od 244 g.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari