36 RESTORANA ZA 55 TITULA

Proglašene Riječke gastronomske luke za 2023. godinu

U predivnom ambijentu Trsatskog kaštela proglašene su Riječke gastronomske luke za 2023. godinu

Propisane kriterije ispunilo je 36 restorana za 55 titula Riječkih gastronomskih luka koje su im dodijeljene u 10 kategorija: Luke lokalnih namirnica; Ribarske luke; Veganske luke; Barbeque luke; Poslovne luke; Romantične luke; Obiteljske luke; Luke za vinske entuzijaste; Luke posebnosti i Luke okusa drugih zemalja.

U uvodnom dijelu proglašenja prisutnima su se obratili gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i inicijatorica i voditeljica projekta Karin Mimica iz tvrtke Abisal, Gastronaut.

Da program proglašenja Riječkih gastronomskih luka protekne u zabavnom i veselom tonu pobrinuo se voditelj Joso Krmpotić. Dodatni dah povijesti prostoru Trsatskog kaštela udahnuli su svojim prisustvom članovi Kluba prijatelja Trsata kostimirani u Frankopanske kneževe i kneginje.

Filipović: Istražite nove riječke gastro luke

„Riječke gastronomske luke, kao koncept stvaranja gastronomskog brenda Rijeke nadovezuje se na brend Rijeke kao urbanog grada uz more te uvelike utječe na podizanje ukupne kvalitete i prepoznatljivosti riječke ugostiteljske ponude, od tradicionalnih lokalnih specijaliteta do svjetskih kulinarskih trendova. Čestitam našim gastronomskim lukama na priznanjima te svakako pozivam sve Riječanke i Riječane, kao i naše goste, da istraže nove riječke gastro luke“- izjavio je gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa zahvalio se svim ugostiteljima okupljenima u Riječkim gastronomskim lukama, nekima koji su već drugu godinu uključeni u projekt, ali i onima koji su prepoznali potencijal Riječkih gastronomskih luka i priključili se ove godine, a zahvalio se i gospođi Karin Mimici iz kluba Gastronaut, čija je inicijalna ideja i bila pokretanje ovog projekta.

Škarpa: Broj ugostiteljskih objekata raste

Istaknuo je kako se broj ugostiteljskih objekata u odnosu na prošlu godinu gotovo udvostručio, što dovoljno govori o samoj kvaliteta projekta i njegovoj uspješnosti.

Upravo projektom Riječkih gastronomskih luka, domaći i strani gosti te naši građani moći će iz široke lepeze ugostiteljske ponude izabrati upravo one objekta prema vlastitim željama i preferencijama.

Turistička zajednica grada Rijeke zajedno s partnerima u destinaciji konstantno radi na poboljšanju i unapređenju turističkog proizvoda, čiji je velik dio enogastronomija. Na kraju je čestitao svim ugostiteljskim objektima koji su dobitnici oznake Riječke gastronomske luke za 2023. godinu te im zaželio puno uspjeha u nadolazećoj sezoni.

Mimica: Cijeli spektar gastronomskih potencijala

„Bilo je zahtjevno, ali i veselje ove godine raditi s vama ugostitelji na projektu. Osobno me veseli svaki i veliki i mali napredak svakog od vas pojedinačno, jer smatram da diže ljestvicu našeg grada.

Sa svim mogućim krajnostima u vašim ponudama, od striktno veganskih do usko tematskih gastronomskih ili ambijentalnih ponuda možemo prezentirati naš grad kao grad u kojem svatko može pronaći nešto po svom posebnom guštu – cijeli spektar gastronomskih potencijala.

Od luka lokalnih namirnica i ribarskih luka, do raznih okusa drugih destinacija koje kreiraju ljudi koji su od svih gradova na svijetu izabrali naš grad kao svoj grad i svojim trudom postali važan i atraktivan sastavni dio bogatstva naše ukupne gastronomske ponude. Dragi ugostitelji, vas 36 koji danas preuzimate titule 55 riječkih gastronomskih luka, hvala što ste dio ukupnog bogatstva gastronomske ponude našeg grada. Svako od vas nudi poseban i jedinstven doživljaj. Od srca vam želim puno gostiju koji će se usidriti u vaše luke, prepoznati ih kao gastronomska i društvena utočišta i dalje ih preporučati“- izjavila je Karin Mimica, inicijatorica i voditeljica projekta.

Nakon proglašenja, neke od aduta svojih gastronomskih luka prezentirali su: Aquila Food & Wine, chef Rudolf Arnold – Mozaik Jadranskog oslića i blitve; Pirjana junetina s mrkvom; Massimo Liao, iz restorana Taiyo, preznetirao je cijeli brod sushia; hotel Jadran kanapee s pjenicom od tune; kremom od dimljenog lososa i svježim sirem s mediteranskim biljem; Indonežanski restoran Wayang, chefica Ada Marselina prezentirala je indonežanske deserte: klepon i ubi mais; Bodega – BBQ luka čiji vlasnik Bojan Cvetković proizvodi delikatesne pljeskavice i ćevape i za druge restorane te Rica pekarske proizvode iz vlastite proizvodnje bez glutena, bez glukoze i bez laktoze. Proglašenje Riječkih gastronomskih luka s vinima su popratili vinari: Pavlomir, PZ Gospoja i PZ Vrbnik.

Projekt Riječke gastronomske luke pokrenut je 2022. godine s ciljem povezivanja ugostiteljskih objekata u zajedničku priču s marketinškim potencijalom, izgradnje gastronomskog brenda u sklopu brenda grada Rijeke kao lučkog grada, podrške u profiliranju ugostiteljskih objekata s ciljem dizanja ukupne kvalitete i prepoznatljivosti ponude destinacije te edukacija za ugostitelje o novim trendovima u ugostiteljskoj ponudi. Provodi ga Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s riječkom tvrtkom Abisal, Klub Gastronaut.

Detaljnije o Riječkim gastronomskim lukama

Od kada je stanovnika Rijeke, u ovom kraju postoji i tradicija ribarstva. Na Riječkoj tržnici ribarnica je smještena u veličanstvenom paviljonu s ophodnom galerijom i ukrašena kiparskim dekoracijama. Svježa riba, škampi i školjke, dostupni su u mnogim riječkim restoranima, a titula Riječkih gastronomskih ribarskih luka pripala je onima koji imaju i vlastite ribarske brodice ili posebne ugovore s pojedinim lokalnim ribarima.

U konobi Ugor, dugogodišnja tradicija ribarskog poduzeća pretvorena je u jedan oblik ribarske konobe. Od ulova iz vlastite ribarske flote, spravljaju se po tradicionalnim receptima primorske i dalmatinske kuhinje jela od riba, rakova i školjki. Smještena je na gornjem Zametu, uređena u primorskom stilu i oplemenjena starim predmetima.

Konoba i ribarnica Girica ima brod ribaricu koja lovi samo za njih. Riblja jela spremaju od dnevno svježeg ulova. Ponose se i vlastitom proizvodnjom tjestenine šurlica, kombinacijama sa svježim namirnicama s riječke tržnice, vinima lokalnih sorti Kvarnera i Istre te tradicijom od 1990. g.

Restoran Nautica svojim položajem uz more dočarava riblju priču. Lokalni ribari s kojima imaju ugovore im svaki dan donose svježe ulovljenu ribu i druge namirnice iz mora.

Restoran Conca d’oro surađuje s lokalnim ribarskim obrtima i uvijek ima u ponudi nekoliko vrsta bijele ribe te tunu Yellow fin.

Konobu Ribica s ribama, škampima, rakovima i školjkama snabdijeva nekoliko partnera ribara, a oni njihove ulove pretaču u kreativne i tradicionalne delicije.

Konoba Borik je smještena uz more, na Pećinama. Orijentirana je na riblja jela i ulove iz Kvarnerskog zaljeva.

Bistro Mornar smješten je u samom srcu Rijeke, uz gradsku tržnicu i s pogledom na more, odnosno riječku luku. Suradnja s više od desetak ribara i ribarskih obrta, osigurava da gosti Mornara na tanjuru uvijek imaju kvalitetnu i svježu ribu i proizvode od ribe.

Konoba Fiume je smještena na riječkoj tržnici, odmah blizu ribarnice. Dnevni ulov se reflektira i u njezinoj dnevnoj ponudi.

Bistro La Scarpetta kreativno, kulinarski interpretira što ribarski obrt s kojim ima stalni ugovor, taj dan ulovi. Jelovnik se dnevno mijenja.

RIJEČKE GASTRONOMSKE LUKE LOKALNIH NAMIRNICA

Rijeka je s jedne strane okrenuta moru, a s druge okružena zelenim pojasom u kojem se uzgaja i prerađuje i ono što pase i što iz zemlje raste. Jela s vrhunskim namirnicama iz mora koje ribari svakodnevno dovoze na riječku tržnicu, okolne proizvodnje sireva, mesnih prerađevina, brašna, jaja, voća i povrća do domaće pripreme lokalnih tjestenina možete pronaći u Riječkim gastronomskim lukama lokalnih namirnica.

Restoran Nautica surađuje s loklanim proizvođačima od nabave voća i povrća, preko skute do ribarskih ulova i mesnih prerađevina.

Konoba Tarsa surađuje s lokalnim proizvođačima mesa, sireva, pršuta, voća i povrća, ribarima i tartufarima. U ponudi su i lokalna vina i rakije.

Bistro Antack nabavlja svoje namirnice od stalnih partnera sa tržnice pored restorana.

Konoba Girica, priprema jela od riba iz vlastitog ulova, a u suradnji s lokalnim proizvođačima, nabavlja namirnice za priloge koji se serviraju uz različita riblja jela. Osoblje restorana samo proizvodi lokalnu tjesteninu šurlice.

Bistrou Mornar dobra suradnja s proizvođačima i dobavljačima lokalnih namirnica, od domaćeg ulja i vina, preko sira, mesa, do, naravno u Mornaru uvijek tražene ribe, omogućava da na dnevnoj bazi mogu gostima ponuditi najbolje iz svoga kraja. U lokalnim delicijama se može uživati s pogledom na riječku luku.

Konoba Fiume kreira lokalne specijalitete od svježih proizvoda s gradske tržnice koja je smještena u blizini.

RIJEČKE GASTRONOMSKE BARBEQUE LUKE

Riječke gastronomske barbeque luke karakterizira široka ponuda jela s roštilja i mesa, a često ih prate i kajmak i gravče na tavče.

Lovorka – Roštilj na drveni ugljen, pomno odabrano meso i recepture koje vuku korijene iz kolijevke roštilja, Leskovca neki su od razloga zašto otići u Lovorku. Dodatni aduti su: meze, vješalica, kajmak, gravče na tavče, baklava i ugodan ambijent koji podsjeća na vremena u kojima se manje žurilo, a više uživalo u životu, druženju, opuštanju i hrani.

Bodega – specijalitete s roštilja – njih 15-ak priprema majstor roštilja Bojan Cvetković s mesom iz vlastite proizvodnje i prerade. Višestruki je pobjednik međunarodnog festivala roštilja “Pljeskavica za Guinness-a” koji se održava svake godine u Leskovcu. Uz pljeskavice na koje su domaćini naročito ponosni, čest izbor gostiju su i mesne plate te obročne salate.

Barbacoa – barbeque luka s pogledom, pod krilaticom „Meet for Meat“, uz prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev, nudi različite mesne specijalitete s roštilja. Ponudu jela prate opsežna vinska i pivska karta.

RIJEČKE GASTRONOMSKE VEGANSKE LUKE

Ukoliko ste vi ili netko od vaših gostiju vegan, u Rijeci možete računati na posebno razrađenu ponudu za vegane u restoranima koji nose titule Riječkih gastronomskih veganskih luka. Restorani koje vam predlažemo nude barem po sedam jela pripravljenih prema veganskim standardima s isključivo veganskim namirnicama.

Rica se nalazi preko puta riječkog kazališta, u blizini tržnice. Glavni aduti su im jela s bezglutenskim žitaricama (riža, proso, amaranth, quinoa, heljda) koje sami melju na kamene mlinove te od kojih proizvode sve pekarske i slastičarske proizvode, pizze, hamburgere i tjestenine. U sklopu lokala se nalazi i dućan s njihovim proizvodima bez laktoze, jaja i svega životinjskog porijekla. Naziv RICA dolazi od RI- Rijeka i C-celijakija.

U bistrou Tifan na Pećinama, dnevni su meniji spravljeni prema recepturama poznatih svjetskih vegetarijanskih i veganskih kuharica, prema veganskim standardima (bez mesa, ribe, jaja i mliječnih proizvoda).

RIJEČKE GASTRONOMSKE POSLOVNE LUKE

Poslovni sastanci su još uspješniji kada su prožeti finim okusima u restoranima koji poslovnim ljudima pružaju mogućnost za rad, druženje i zajedničko objedovanje. Riječke gastronomske poslovne luke pružaju mogućnost održavanja sastanaka u zasebnom prostoru te nastavak druženja uz delicije. Raspolažu s brzim internetom, odvojenim salama i separeima kako bi dogovori ostali u zatvorenom krugu, prilagođavaju menije potrebama i mogućnostima organizatora sastanka te omogućavaju različite načine plaćanja računa.

Restoran Kamov hotela Bonavia Plava Laguna nalazi se u centru Rijeke, u sklopu hotela Bonavia, prilagođenog potrebama poslovnih gostiju. Uz gastronomske delicije, nudi elegantnu atmosferu, diskretan razmak među stolovima, mogućnost korištenja kongresnih dvorana i ponude za poslovne sastanke ili prezentacije, wellness i fitness centar te visoku profesionalnost i kvalitetu usluge.

Restoran Jadran se nalazi uz more, sklopu Hotela Jadran na Pećinama. Hotel raspolaže s dvije kongresne dvorane i česti je domaćin poslovnim gostima koji ga biraju za organizaciju skupova, sastanaka, ručkova i večera te u njemu s veseljem odsjedaju.

Botel Marina je poznat po održavanju raznih domjenaka, svečanih i poslovnih ručkova i večera. Salon restorana može primit 50 osoba, lounge salon za privatna događanja do 20 osoba, a za organizaciju događanja za veći broj sudionika (100), klijetima su na raspolaganju natkrivene palube koja su u zimskim mjesecima grijane. Restoran se ponosi nizom primorskih jela popraćenih lokalnim vinima.

Restoran Conca d’oro raspolaže sa dvije odvojene sale, tako da su uvijek u mogućnosti ponuditi jednu od njih za poslovne sastanke i objede za do 40-ak osoba te personalizirati ponudu po želji gosta odnosno firme.

Restoran Lovorka u sklopu restorana nudi odvojeni separe za 20-ak osoba s mogućnošću održavanja prezentacija, zatvorenih sastanaka i drugih događanja. Utičnice se nalaze pored 50 posto stolova i u unutrašnjem prostoru i na terasi, a tu je i parking za preko 100 vozila.

RIJEČKE GASTRONOMSKE ROMANTIČNE LUKE

Igre refleksija boja sunca, neba i mora, koje priroda kreira u riječkom zaljevu, fotografiraju se i dijele kao primjeri ljepote i romantičnih pogleda. Kada se prirodnoj ljepoti pridruže i romantična okružja, suptilne atmosfere i fini okusi koje nude Riječke gastronomske romantične luke, stvaraju se trenuci za sjećanja.

Restoran Nautica je smješten na romantičnoj poziciji, uz samo more s predivnim pogledom na Kvarner. Salom dominiraju blagi tonovi boja te elegantno ukomponirani kamen i drvo. U ponudi jela se nalaze i delicije od namirnica kojima se pridaju afrodizijačka svojstva – tartufi, školjke i čokolade.

Capote y Olé je španjolski restoran u kome španjolske delicije prati i romantični ambijent te španjolska muzika.

U bistrou Antack, ugodan ambijent uređenjem i rasvjetom stvara romantičnu atmosferu. U ponudi su i jela s namirnicama afrodizijačkih svojstva, a u svemu skupa možete uživati gledajući zalazak sunca na riječkoj rivi.

RIJEČKE GASTRONOMSKE OBITELJSKE LUKE

Kako bi i djeca mogla uživati u svakom trenutku boravka u restoranima te se zabavljati veselim aktivnostima i van stola za kojim obitelj blaguje, za obiteljska druženja, posebno preporučamo Riječke gastronomske obiteljske luke. One imaju mogućnosti organiziranja obiteljskih proslava i druženja, prilagođene dječje menije, opremljene kutke i igre koje mogu okupirati pažnju djeteta te kutak za presvlačenje beba.

La scarpetta ima dječji kutak koji sadrži magnetsku ploču i ploču za pisanje kredom, dječji stol sa dvije stolice te dvije police koje sadrže razne sadržaje za djecu – igračke, bojice i bojanke, mozgalice, slikovnice i razne dječje igre. Tu je i dječje igralište. Kuhar Mario Močibob prilagođava ponudu najmlađim gostima.

U Tarsi, popularnom restoranu na Trsatu, djecu čeka dječje igralište, dječje stolice, dječji meniji, obiteljski ovali i niz detalja u funkciji ugodnih obiteljskih okupljanja.

Na Botelu Marina u brodskom interijeru je djeci na raspolaganju kutak za igru, dječji meniji te kutak za presvlačenje najmlađih. Bez obzira da li je riječ o popodnevnom druženju uz kavu i kolače ili odlasku na obiteljski ručak, kutak za igru pruža potrebnu zabavu za djecu i opušteniji boravak za roditelje.,

Kooglana se nalazi u sklopu zabavnog centra Tower centra. Na raspolaganju je kuglana sa osam bowling staza, dječja igraonica Happy Land i razne igre, a sve na prostoru od 3000 m2. Za najmlađe goste u ponudi su dječji meniji.

Restoran The Kitchen by Miljenko, nalazi se u sklopu riječkog Hiltona. Kulinarsko je središte resorta, svježa i suvremena gastronomska destinacija koja predstavlja hrvatsku kulinarsku tradiciju kroz kreativna i ukusna jela pripremljena od strane Executive Chef resorta Miljenka Kosanovića. The Kitchen restoran ima na raspolaganju i igraonicu Bella’s Kids Club u kojoj najmlađi mogu uživati u brojnim dječjim aktivnostima. Posebno su popularni obiteljski ručkovi nedjeljom, za vrijeme kojih se za fiksnu svotu može uživati bez ograničenja u desetinama delicija pripremljenih od proizvoda s hrvatskih OPG-ova, zabavama za djecu i pjenušcima za odrasle.

RIJEČKE GASTRONOMSKE LUKE ZA VINSKE ENTUZIJASTE

Poznavateljima vina i onima koji to žele postati, preporučamo posjetu Riječkim gastronomskim lukama za vinske entuzijaste. Svaka od njih ima u vinskim kartama opisano najmanje 30 vrsta vina i nudi mogućnosti da ih se proba uz jela koja najbolje uz njih pašu.

U vinskoj karti Aquila Food & Wine vina su detaljno opisana, a vina i pjenušce iz različitih vinskih regija, nudi educirano osoblje. Vina se sljubljuju s delicijama mladog riječkog chefa Rudolfa Arnolda.

Ribica raspolaže s 50-ak vinskih etiketa skladištenih u svojoj vinoteci pod kontroliranim temperaturama i vlažnosti. Uz uobičajene podjele, vinska karta pokriva i organska i desertna vina iz cijele Hrvatske te pojedine pjenušce iz Francuske. Osoblje je educirano da uz svoje kreativne i tradicionalne, pretežito riblje specijalitete i slastice, preporuči gostima vino koje najbolje paše uz pojedino jelo.

Na Botel Marina ponudu jela prati 30-ak vina iz cijele Hrvatske. Vinska karta je razrađena po regijama, a osoblje educirano da vam predloži mnoga nagrađena vina koja najbolje pašu uz vaša jela.

Orijentacija Wine & dine Kod Zajca je cijela sazdana oko vina. Sezonski se osmišljavaju tapasi koji najbolje pašu uz pojedina vina, vinska karta pokriva vina iz cijele Hrvatske s opisima i gastronomskim preporukama, a u restoranu se često organiziraju vinske večeri s predstavljanjima pojedinih vinara.

RIJEČKE GASTRONOMSKE LUKE OKUSA DRUGIH ZEMALJA

Riječke gastronomske luke okusa drugih zemalja imaju u ponudi najmanje 7 jela karakteristična za kuhinju pojedine zemlje ili regije, jelovnik preveden na jezik te zemlje, a uglavnom je u njima zaoslena i osoba koja taj jezik govori.

Indonežanska luka – Wayang; naziv indonežanskog restorana Wayang potiče iz Indonezijskog kazališta sjena, naime wayang kulit je lutka kojom se stvaraju sjene dok se vode bitke između dobra i zla u kazalištu sjena po starom Hinduističkom vjerovanju. Glavna kuharica i vlasnica Wayanga je Ada Marselina, rođena Indonežanka koja živi i radi u Rijeci. U pripremi jela se drži tradicionalnih recepata, dijelom iz street food kulture, a začini koje koristi, dolaze iz Indonezije. Tradicionalnim okusima ljutine i začinjenosti hrane doprinose chilli papričice, kurkuma, galangalom, đumbir, korijander, limunska trava, muškatni oraščićem…

Španjolska luka – Capote y Olé; – šarmantni mali restoran u blizini riječke tržnice, nudi niz španjolskih specijaliteta, među kojima su i paelle, tortilje te niz mesnih i ribljih jela pripravljenih na španjolski način. Vlasnici su uvoznici španjolskih vina, sireva i iberijskog pršuta Pate negre koje se može kupiti u dućanu uz salu restorana.

Kineska luka – Peking; restoran zrači atmosferom Kine – od uređenja do pozadinske muzike. U ponudi je stotinjak kineskih specijaliteta, kiselih, ljutih i slatkih kombinacija okusa. Jedan od specijaliteta je i hrskava patka sa slatko-kiselim umakom, a bambus i gljive sastavni su dio mnogih jela. Nudi se i nekoliko jela pod nazivom „Tei-pan“ mongolsko meso te pohane banane, jabuke i ananas.

Američka luka – Trsat & co.; nalazi se na Trsatu i nudi različite vrste burgera, krilca, bataka, tortilje, wrapovi, filet américain te različite vrste salata koje su cjeloviti obroci. Koncept posluživanja je SELF-SERVICE.

Azijatska i luka sushia – Taiyo; Brodovi sushia – nigiri, temaki, hossomaki, uramaki, futomaki; sashimi i teppanyakia, dio su ponude od preko 100 vrsta azijskih specijaliteta jela koja se nude u Taiyo-u, smještenom pored riječke tržnice. Restoran je prožet atmosferom Azije, a pojedini stolovi dizajnirani su tako da daju privid sjedenja na podu, jer je za noge izdubljen poseban prostor.

Azijska street food luka – Koya Asian Noodles: Restoran je koncipiran kao street food s otvorenom kuhinjom vidljivom s ulice i nizom azijskih specijaliteta koje možete konzumirati za jednim od visokih stolova ili ponijeti sa sobom. Noodle i Bao kuhari svaki dan pripremaju sami, a okusi svih jela su prožeti okusima originalnih azijatskih namirnica i začina.

RIJEČKE GASTRONOMSKE LUKE POSEBNOSTI

Riječke gastronomske luke posebnosti imaju specijalizirane ponude i svaka priča svoju tematsku gastronomsku priču.

Fine – dining luka: Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč; Živahna i profinjena destinacija na zadnjem katu hotela Hilton, koja ponosno spaja okuse Hrvatske sa prekrasnim pogledom na Jadran. Specijalitete visoke hrvatske gastronomije kreira najmlađi hrvatski chef nagrađen s čak dvije MICHELIN-ove zvjezdice, Deni Srdoč. Nebo je prvi riječki restoran sa MICHELIN-ovom zvjezdicom.

Povijesna luka – Tarsa; jelovnik restorana je isprepleten s povijesnim činjenicama i legendama Trsata koje su i inspiracija za specijalitete kuće. Restoran je uređen u stilu primorske konobe s mnoštvom povijesnih detalja i otvorenim ognjištem te se ponosi tradicijom dužom od 20 godina.

Luka putovanja – Conca d’oro; chef Aleksandar Salević je 25 god putovao i radio po svijetu. Rezultat toga je da njegove gastronomske kreacije često sadrže touch nekih dalekih geografskih lokacija i tehnika pripreme hrane.

Degustacijska luka – Aquila Food & Wine; mladi chef Rudolf Arnold koristi lokalne namirnice za pripremu laganih ribljih, mesnih i vegetarijanskih mediteranskih jela punog okusa, koje se slažu s vinskom listom vinara iz cijele Hrvatske. U ponudi su i degustacijski meniji.

Dnevna luka – Mezanin; ponuda je isključivo dnevna – svakodnevno se priprema 10-ak jela, većinom od domaćih namirnica. Raštika je iz vrta vlasnika, riba s riječke ribarnice, a samoniklo bilje, koprive, šparoge se također znaju naći u dnevnoj ponudi maneštra, juha, tjestenina, rižota i salata. Svaki dan je u dnevnoj ponudi i neki od mesnih specijaliteta.

Dnevna korčulanska luka – Blato 1902; Blato je poznati korčulanski proizvođač vina i maslinovog ulja, a korčulanski specijaliteti su sastavni dio ponude njihove konobe u Rijeci. Od blatske popare, preko vare, pašticade i hobotnice, do korčulanskih slastica, dnevno se nudi 10-ak svježe pripremljenih jela.

Gastronomska pivska luka – King’s Caffe Food pub; uz široku ponudu od 30-ak piva craft pivovara te poznatih domaćih i stranih brendova, King’s nudi i pivu iz vlastite proizvodnje. Lager, porter i amber ale su samo dio ponude piva iza kojih King’s stoji od fermentacije do iznošenja gostima za stol. Osoblje zna predložiti pivu koja najbolje paše uz pojedino jelo.

Bowling luka – Kooglana; zabavni centar, jedinstven je koncept u Rijeci koji spaja zabavu, hranu i piće za sve generacije. Osam bowling staza, dječja igraonica Happy Land i razne igre na prostoru većem od 3000 m2 su preduvjeti za dobar provod.

Lounge bar luka – Boonker; uz more, u centru grada, u lounge bar atmosferi, nude se ukusne tjestenine, rižoti, pizze, fritto misto te različite vrste obročnih salata.

Bezgutenska luka – Rica; specijalizirani lokal koji se sastoji od prostora za konzumaciju i dućana bezglutenskih proizvoda iz proizvodnje Rice. Sami u kamenim mlinovima melju bezglutenske žitarice (rižu, proso, amaranth, quinou, heljdu) od kojih proizvode pekarske i slastičarske proizvode te s njima pripremaju pizze, hamburgere i tjestenine. Naziv RICA dolazi od RI-Rijeka i C-celijakija.

100 % vegetarijanska dnevna luka – Tifan; restoran je “purely veggie” – nikada u pripremi ne koristi meso, ribu, ili jaja.

Luka langosa – Langos bar; specijaliziran je za langose, koji se nude u cijelom nizu slanih i slatkih varijanti.

Luka jela na žlicu – Spoon: domaćini kažu da je tajna njihovog uspjeha u 3 faktora: svježe namirnice (meso i povrće sa riječke tržnice), dobro raspoloženje koje vlasnica Tea Cupać „zarazno“ prenosi na kupce te pravi omjer mediteranskih začina u jelima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari