LISTA NAGRADA I PRIZNANJA

Proglašeni najuspješniji sportaši Rijeke u 2022. godini, evo tko je sve nagrađen

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku dodijeljene su nagrade najboljim sportašima i najboljim sportskim ekipama grada Rijeke u 2022. godini.

Bila je to prilika da se najuspješnijima sportašima oda priznanje za vrhunske rezultate ostvarene na domaćim i inozemnim natjecanjima, ali i da se istakne sav njihov trud i rad koji ulažu u postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Nagrade su dodijeljene sportašicama, sportašima i sportskim ekipama u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji te nagrada najuspješnijim sportašima s invaliditetom.

U seniorskoj kategoriji najuspješnijom muškom ekipom proglašen je Atletski klub Kvarner, najuspješnija ženska ekipa je Kuglački klub Mlaka, dok su nagrade za najuspješnijeg sportaša i sportašicu u 2022. godini otišle u ruke Petra Klovara iz Ronilačkog kluba Ocean i Sare Pešut iz Kickboxing kluba Sušak.

Dodijeljena i posebna nagrada Sportski djelatnik grada Rijeke

Također, dodijeljena je i posebna nagrada Sportski djelatnik grada Rijeke za dugogodišnji doprinos u sportu. U toj kategoriji dodijeljene su dvije nagrade – veslačkom treneru i međunarodnom sucu Zlatku Pasariću, te posthumno plivaču Floriju Burburanu, a tu je nagradu preuzeo njegov sin, David Burburan.

Klubovima koji su u 2022. godini ostvarili iznimne rezultate odnosno državni prvaci u jednoj ili više dobnih kategorija uručeno je priznanje za iznimne sportske rezultate.

Svečanosti dodjele nagrada prisustvovali su riječki gradonačelnik Marko Filipović, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, pročelnica Upravnog odjela za sport i kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić, Hrvoje Balen iz Hrvatskog olimpijskog odbora, direktor Olimpijske akademije Saša Ceraj, Snježana Jurić ispred Sportske zajednice grada Zadra i glavna tajnica Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Katja Luketić.

Filipović: Sport je prepoznatljiv dio riječkog identiteta

Čestitke sportašima na njihovim uspjesima uputio je riječki gradonačelnik Marko Filipović istaknuvši kako upravo oni svojima trudom, radom i zalaganjem doprinose uspješnosti riječkog sporta.

„Osim sportašima zahvale idu i svim trenerima i sportskim radnicima zaslužnima za to da je sport prepoznatljiv dio riječkog identiteta. čestitke svima na ogromnom entuzijazmu i radu koji ulažete i  želim vam svima puno sportske sreće i u budućnosti. Također, želim naglasiti važnost uključivanja što većeg broja djece i mladih u sportske aktivnosti kao i osoba s invaliditetom jer sport mora biti dostupan svima“, rekao je gradonačelnik.

Dodao je, kako se u skladu s mogućnostima proračuna, tijekom 2022. godine ulagalo u sportske klubove i sportsku infrastrukturu te kako će se to nastaviti i tijekom ove godine.

„Što se tiče značajnijih ulaganja u infrastrukturu, u protekloj godini uređene su dvorana Dinko Lukarić i dvorana u SRC 3. maju, a tijekom ove godine u planu su radovi na igralištu „Nafta“ te ulaganja u nogometna igrališta u suradnji s Primorsko-goranskom županijom. Također, prošle godine je donesen novi Zakon o sportu, iščekujemo pravilnike koji moraju proizaći iz tog zakona koji bi nam trebali pomoći da omogućimo još kvalitetnije mehanizme financiranja sporta i sportskih klubova, da se postigne stabilnost financiranja i da klubovi, što je danas nažalost često i slučaj, ne moraju živjeti u neizvjesnosti“, objasnio je Filipović.

Rijeka je bila domaćin brojnih sportskih manifestacija

Čestitajući sportašima na uspjesima, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac istaknula je kako je Rijeka 2022. godine nosila titulu Europskog grada sporta.

„Zahvaljujući tome Rijeka je bila domaćin brojnih sportskih manifestacija na što smo ponosni. Čestitam svima našim sportašima koji su sudjelovali i ostvarili izvrsne rezultate na brojnim međunarodnim natjecanjima kao i prvenstvima Hrvatske“, rekla je Pešić Bukovac.

Prema riječima najuspješnijeg sportaša Grada Rijeke Petra Klovara, ova je nagrada došla je kao kruna godine koju za sada smatra najuspješnijom u svojoj karijeri. „Ova nagrada puno mi znači jer je priznanje za sav trud, rad i žrtvu uložen u postizanje vrhunskih rezultata“, rekao je Klovar.

Ponosan na priznanje koje je njegovom ocu Floriju Burburanu posthumno dodijeljeno za dugogodišnji doprinos riječkom sportu bio je i njegov sin, David Burburan koji je zahvalio Gradu Rijeci i Riječkom sportskom savezu koji su prepoznali cjeloživotni rad i trud njegovog oca. „Ova nagrada priznanje je za sve što je on u sportskom segmentu napravio u svom životu, ali mislim da ono najvrijednije što nam je ostavio je poruka djeci i sportašima s invaliditetom da ustraju, da se nikada ne predaju i ne odustaju. Drago mi je što ga je Rijeka prepoznala, njegov grad koji je neizmjerno volio“, rekao je Burburan.

Osvajači nagrada i priznanja za 2022. godinu

Kadeti

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA GRADA RIJEKE U 2022. GODINI KATEGORIJA – KADETKINJE – Ana Jović (Kickboxing klub Sušak)

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ GRADA RIJEKE U 2022. GODINI KATEGORIJA – KADETI – Erik Golubović (Šahovski klub Rijeka)

NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA EKIPA GRADA RIJEKE U 2022. GODINI KATEGORIJA – MUŠKA KADETSKA EKIPA – Boćarski klub Vargon

Imena članova ekipe: Ivan Šokić, Zvonimir Pavletić, Roko Mavrinac, Ivan Načinović, trener: Čedo Vukelić

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA EKIPA GRADA RIJEKE U 2022. GODINI KATEGORIJA – ŽENSKA KADETSKA EKIPA – Ženski rukometni klub Zamet

Imena članova ekipe: Mia Mraković, Marija Koić, Nikolina Rubeša, Lucija Surač, Leona Damjanović, Lucija Grozdanić, Tara Cvijić, Lucija Hontić, Nika Budić, Jana Budić, Ema Jukan, Sara Svast, Dora Rajković, Marta Kosanović, Ema Nižić, Dunja Grabar, trener: Edo Šmit, pomoćni trener: Željko Vujmilović

Juniori

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA GRADA RIJEKE U 2022. GODINI KATEGORIJA – JUNIORKE – Venesa Bogdanović (Kuglački klub Mlaka)

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ GRADA RIJEKE U 2022. GODINI KATEGORIJA – JUNIORI – Ivan Načinović (Boćarski klub Vargon)

NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA EKIPA GRADA RIJEKE U 2022. GODINI KATEGORIJA – MUŠKA JUNIORSKA EKIPA – Vaterpolski Klub „Primorje Erste bank“

Imena članova ekipe: ekipa juniora na Prvenstvu Hrvatske u Dubrovniku od 10. do 13. 3. 2022. godine: Mauro Ivan Čubranić, Roko Vuković, Duje Tomić, Bruno Smokvina, Gabrijel Burburan, Luka Babić, Niko Čubranić, Vladimir Sotošek, Borna Krota, Fabio Crippa, Lucijan Dujmić, Marko Doknić, Mauro Dipić, Dominik Abramović, Noa Burburan trener: Samir Barać

Ekipa juniora na Kupu Hrvatske u Zagrebu od 30.06. do 03.07. 2022. godine: Mauro Ivan Čubranić, Roko Vuković, Duje Tomić, Luka Franulović, Gabrijel Burburan, Lucijan Dujmić, Niko Čubranić, Vladimir Sotošek, Luka Babić, Noa Burburan, Viktor Tončinić, Marko Doknić, Mauro Dipić, Dominik Abramović, trener: Samir Barać – 3. mjesto

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA EKIPA GRADA RIJEKE U 2022. GODINI KATEGORIJA – ŽENSKA JUNIORSKA EKIPA – Košarkaški Klub „FSV“ Flumen Sancti Viti

Imena članova ekipe: Elena Peričić, Ivana Krajina, Ivana Soldo, Karolina Škare, Dorotea Brandić, Magdalena Juričić, Dominika Šporčić, Gabriela Stanić, Mara Pršo, Tamara Perković, Viktorija Vidović, Lara Rajnović, Elena Bašić, Mia Ratković, Treneri: Igor Prtorić, Mario Dobrić, Goran Lončar

Seniori

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA GRADA RIJEKE U 2022. GODINI KBK – Sara Pešut – Kickboxing klub Sušak

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ GRADA RIJEKE U 2022. GODINI – Petar Klovar – RK Ocean

NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA EKIPA GRADA RIJEKE U 2022. GODINI – Atletski Klub Kvarner

Imena članova ekipe: Danijel Peček, Goran Grdenić, Blaž Car Pavlić, Ivan Vuletić, Dominik Babić, Marino Bloudek i trener Zoran Žilić

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA EKIPA GRADA RIJEKE U 2022. GODINI – Kuglački klub Mlaka

Imena članova ekipe: Marina Bašić Palković, Venesa Bogdanović, Mirna Bosak, Valentina Gal, Anamarija Grdić, Nika Grubišić, Ana Jambrović, Anita Mehesz, Mia Naletina, Milana Pavlic, Anita Safrany, Tamara Sinković. Treneri: Tonči Mikac, Lores Agotić

Priznanja za iznimne sportske rezultate

  • Atletski klub „Kvarner“ Rijeka
  • Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris
  • Plivački klub Primorje
  • Bridge klub Rijeka
  • Kickboxing klub “Mega centar” Rijeka
  • Kick boxing klub Sušak
  • Streličarski klub „Rijeka“
  • Streljački klub „Papirničar“ Rijeka
  • Karate klub Champion
  • Streljački klub Lokomotiva Rijeka
  • Gimnastički klub Vita
  • Boksački klub Rijeka
  • Ronilački Klub Nevera
  • Kuglački klub Rijeka
  • Judo klub Rijeka
  • Triatlon klub „Rival“
  • Kendo klub Rijeka
  • Plivački klub Nevera
  • Wushu Klub Rijeka
  • Plivački klub Kantrida
  • Ski klub Rijeka
  • Šahovski klub Rijeka
  • Veslački klub Jadran
  • Kuglački klub Mlaka
  • Sportsko ribolovno društvo „Kantrida“
  • Muški kuglački klub Mlaka
  • Boćarski klub Vargon
  • Gimnastički klub „Rijeka“
  • Boksački klub Predator
  • Šahovski klub Liburnija

Sport osoba s invaliditetom

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ GRADA RIJEKE U KATEGORIJI SPORT OSOBA S INVALIDITETOM U 2022. GODINI – Antonio Franko

NAJUSPJEŠNIJA EKIPA GRADA RIJEKE U KATEGORIJI SPORT OSOBA SA INVALIDITETOM U 2022. GODINI. KATEGORIJA SPORT SLIJEPIH I SLABOVIDNIH – Sportski klub slijepih Rijeka

Posebna nagrada za dugogodišnji doprinos sportu

POSEBNA NAGRADA SPORTSKI DJELATNIK GRADA RIJEKE ZA DUGOGODIŠNJI DOPRINOS U SPORTU – Zlatko Pasarić i Florio Burburan (posthumno)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari