REAKCIJE S KRKA

S Krka stižu prve vijesti o posljedicama potresa s epicentrom kod Drage Bašćanske

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Potres se osjetio diljem Hrvatskog primorja

Snažan potres pogodio je područje Krka i Kvarnera. Iako je EMSC isprva objavio kako je potres bio jačine 5,5 stupnja, hrvatska Seizmološka služba priopćila je da je jačina bila 4,8 stupnja po Richteru.

Epicentar je bio kod Bašćanske Drage na Krku. Potres je zabilježen u 10:48 sati s epicentrom na dubini od deset kilometara.

Goran Grubišić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka, javio je da na otoku Krku nisu prijavljene posljedice podrhtavanja tla.

‘Potres nas je zatresao na par sekudni, osjetio se jako. Za sada nema poziva za intervencije. Situacija je pod kontrolom, nema materijalnih šteta. Stiglo je par poziva od ravnatelja škola i vrtića s upitima kako da postupaju. Oni su se evakuirali i sve je pod kontrolom.’, umirio je javnost zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka.

Prema izvješćima stanovnika otoka Krka, zbog ovog potresa su se urušili neki suhozidi a na starijim kućama pojavile su se pukotine na zidovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari