Prometni kolaps u širem centru Rijeke! Do centra grada vozila “puževim korakom”

Foto: Riječanin

Više čitatelja javilo nam se ovog poslijepodneva u redakciju s upitom “što se to događa?”

Prema svjedočenjima mnogih čitatelja, vozila se “puževim korakom” – ili pak nikako – pomiču prema centri iz pravca Pećina, Škurinja, Kantride i Zameta…

Koliko nam je poznato, prema kontaktima s prometnom policijom, nije riječ o nekoj prometnoj nesreći ili više njih koje bi usporavale promet, već je riječ jednostavno o pojačanom prometu u širem centru grada. Gužve su podjednako velike u smjerovima prema centru Rijeke, ali i u smjerovima od centra prema rubnim gradskim četvrtima.

“Gdje su ona stara dobra vremena kada su policijski službenici u ovakvim slučajevima izlazili na najfrekventnija prometna raskrižja kako bi osobno privremenom signalizacijom regulirali i ubrzavali promet”, požalio nam se jedan čitatelj čije ćemo pitanje prenijeti odgovornima.

U gotovo potpuno nepomičnim kolonama vozila stoje i osobna vozila i teretna vozila ali i autobusi javnog prijevoza, pa dobrim dijelom u vodu pada onaj poziv građanima da u većem broju koriste javni gradski prijevoz “kako bi se smanjile prometne gužve u gradu”. Jer, ako se na cesti ne pomičete u svome vozilu ili pak u autobusu, nekako vam na kraju dođe sve na isto?!

Ne preostajenam ništa drugo do savjetovati vam da u ovim prosinačkim danima na svoja odredišta, bilo osobnim vozilom ili javnim gradskim prijevozom, krenete (najmanje) sat vremena ranije!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari