CRES

Ženska klapa “Teha” iz Cresa izdala je novi nosač zvuka “Momu škoju”; Promocija je u ponedjeljak

Ženska klapa “Teha” iz Cresa izdala je novi nosač zvuka “Momu škoju”. Na njemu se nalaze obrađene creske narodne pjesme i pjesme novijeg datuma posvećene životu na škoju i našim starima. Na promociji će se predstaviti najljepše pjesme s novog nosača zvuka.

Za sudjelovanje je potrebna EU digitalna COVID potvrda, negativni PCR test ne stariji od 72 sati ili  antigenski ne stariji od 48 sati ili potvrda o preboljenju ne starija od šest mjeseci. Organiziratori su ujedno omogućili besplatno testiranje od 19:00 do 20:15 na dan koncerta.

Ženska klapa Teha osnovana je 1994. godine. Okuplja devet članica, a posebno je usmjerena k očuvanju glazbene baštine, njegujući stare, narodne napjeve svog kraja i pjevanjem stihova domaćih čakavaca. Ime Teha staro je hrvatsko ime preuzeto s Valunske ploče, jednog od najstarijih pisanih spomenika hrvatske kulturne baštine.

Promocija novog albuma održati će se 9. kolovoza 2021. godine s početkom u 20:30 sati u Ljetnom kinu Cres, a prisustvovat će joj zamjenica župana Marina Medarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari