TEMA PRIMJENA PAMETNIH RJEŠENJA

Promocija novih tehnologija; U Proizvodnom parku Torpedo održano je drugo izdanje Torpedo daysa

U Proizvodnom parku Torpedo održano je drugo izdanje Torpedo daysa, događaja koji za cilj ima promociju novih tehnologija.

Nakon što je tema prvog događanja bila promocija aditivnih tehnologija, središnja tema ovoga je puta bila primjena pametnih rješenja u različitim industrijama. Sudionici događaja bili su predstavnici Sveučilišta, javnog i privatnog sektora koji su imali priliku iznijeti svoja razmišljanja s obzirom na potrebe i mogućnosti razvoja primjenom novih tehnologija.

Okupljenima se na samom početku obratio Dario Zorić, direktor Riječke razvojne agencije Porin koja upravlja Proizvodnim parkom Torpedo. „Ovaj prostor otvoren je prije godinu dana, a funkcionira jako uspješno s obzirom da nam je 12 od ukupno 14 radioničkih prostora popunjeno. U ovom prostoru djeluju različiti inovatori koji stvaraju različite proizvode, od hrane, alkoholnih pića i kozmetike pa do proizvoda nastalih korištenjem CNC strojeva i strojeva koji se koriste u metaloprerađivačkoj industriji“, rekao je Zorić i dodao kako je želja da Torpedo days postane tradicionalno događanje koje bi se održavalo 3 do 4 puta godišnje. „Želimo na taj način što više promovirati nove tehnologije i zainteresirati što veći broj ljudi“, zaključio je.

U ime Grada Rijeke okupljenim sudionicima se obratila viša savjetnica za razvoj i gospodarstvo Grada Rijeke Nataša Zrilić koja je istaknula kako se Rijeka kao grad odlučila na razvoj temeljen na novih tehnologijama, inovativnosti i kreativnosti. „Drago mi je što smo uspjeli u tome da se ovaj i slični projekti financiraju novcem iz europskih sredstava. U tom kontekstu mogu spomenuti i poslovnu zonu Bodulovo koja će također biti orijentirana na ICT sektor, kao i Energanu koja će postati novi startup inkubator za ICT kreativne industrije. Vjerujem kako je to uspješan put razvoja našega grada“, rekla je Zrilić.

Uvodno predavanje održao je menadžer prodaje u novim poslovnim područjima Ericsson Nikola Tesla d.d., Damir Medved nakon čega je održana panel rasprava o primjenama pametnih rješenja u različitim industrijama. Sudionici su bili Damir Medved, predstavnik tvrtke E-glass d.o.o. Luka Bracanović, osnivač tvrtke REEV Electric Igor Felc i direktor BrightDock & Huuk Mateo Starčević Filipović.

Za sudionike je također održan i obilazak Proizvodnog parka Torpedo, a održana je i demonstracija industrijske opreme za aditivnu tehnologiju pa su tako imali prilike vidjeti po kojem principu se radi 3D printanje, skeniranje i modeliranje.

Programu su među ostalima prisustvovali i prorektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr.sc. Saša Zelenika, dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr.sc. Alen Host i voditeljica Europe Directa Rijeka Doris Sošić.

Organizatori Torpedo daysa su Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za poduzetništvo, Riječka razvojna agencija Porin i Europe Direct Rijeka.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari