REAGIRALA INICIJATIVA RODITELJA 0-24

Video | ZAMET Počelo cijepljenje djece od 5 do 12 godina; Za sada je 20-tak prijavljene djece

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ danas je započeo s dobrovoljnim cijepljenjem djece starije od 5 godina

Cijepljenje za djecu odvijat će se, za sada, u Dvorani Zamet dva dana u tjednu, točnije srijedom i petkom.

“Cjepivo smo dobili u ponedjeljak, tako da smo s medijskim kampanjama krenuli jučer. Imamo listu prijavljenih koji se mogu u ovom tjednu rasporedit u dva dana, danas i petak.”, kaže Nataša Dragaš-Zubalj, voditeljica odjela školske i sveučilišne medicine NZJZ PGŽ-a za Kanal Ri.

Više u VIDEOPRILOGU Kanala Ri:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Cjepivo je prilagođeno za djecu.

“Radi se o cjepivu koje ima 10 mikograma djelatne tvari, za odrasle je 30 mikrograma.”, dodaje voditeljica odjela školske i sveučilišne medicine NZJZ PGŽ-a.

Za sada je 20-tak prijavljene djece.

“Mogu doći svi, međutim što se doista preporuča, je djeci koja imaju kronične bolesti. Jer potencijalno može biti da razviju neke komplikacije bolesti kao što je multi sindrom, znači kada dolazi do jedne upale svih organa, i onda je to prilično opasno”, objašnjava kaže Nataša Dragaš-Zubalj.

Cijepljenje za djecu odvijat će se, za sada, u Dvorani Zamet dva dana u tjednu, točnije srijedom i petkom.

“Ono što je moguće napraviti je da dođete samostalno ovdje, bez ikakve najave, možete prethodno kontaktirati pozivni centar, možete sejaviti školskom liječniku koji je nadležan za tu školu, možete sejaviti izabranom liječniku.”, preporuča voditeljica odjela školske i sveučilišne medicine NZJZ PGŽ-a

Zbog cijepljenja djece, reagirala je Udruga Inicijativa roditelja 0 do 24.

Posebno su istaknuli da su preporukom obuhvaćena djeca koja se nalaze u ustanovama za nezbrinutu djecu, pogotovo ona bez roditeljske skrbi, te su zabrinuti za moguće posljedice koje bi nastale zbog cijepljenja te djece, ukoliko ovlaštene osobe ili posebni skrbnici bez suglasnosti roditelja donesu odluke o cijepljenju te djece.

Pandemija koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji se ne stišava. Zabilježeno je 415 novoboljelih. U riječkom KBC-u su zbog covida hospitalizirana 122 pacijenta, a 23 ih se nalazi na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana preminule su 3 osobe, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari