PROSLAVLJEN DAN OPĆINE ČAVLE Godišnje nagrade Udrugi Čavjanske maškare i Školi boćanja ŽBK Čavle

U župnoj dvorani u Cerniku povodom Dana Općine Čavle uz blagdan svetog Bartola održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Povodom Dana Općine dodijeljena su općinska priznanja, pa je tako počasnim građaninom Općine proglašen proslavljeni kazališni glumac i velikan hrvatskog glumišta Špiro Guberina. Guberina je priznanje zaslužio dajući poticaj glumi i kazališnoj umjetnosti Festivalom pučkog teatra.

Godišnje nagrade dodijeljene su Udrugi Čavjanske maškare, koja ove godine obilježava 20. godišnjicu, za doprinos promicanju kulture maškaranja i njegovanja domaće tradicije i običaja, te Školi boćanja Ženskog boćarskog kluba Čavle, ovogodišnjim europskim viceprvacima i hrvatskim prvacima iz sezone 2013./2014.

Ostvarene općinske kapitalne projekte i projekte u realiziciji predstavio je načelnik Željko Lambaša, među kojima se ističu projekt dječjeg vrtića u suradnji s Vladom RH i PGŽ vrijedan 15 milijuna kuna i uređenje SRC Platak u suradnji sa Županijom. Također se izdvojeni i izgradnja novog vodovodnog ogranka i kanalizacije u sklopu čega je uređeno 15 kilometara nerazvrstanih cesta, proširenje javne rasvjete na DC-40 u blizini čvora Čavle te napravljena studija isplativosti i imovinski riješeno zemljište za izgradnju doma za starije osobe.

Lambaša se osvrnuo i na gubitak statusa brdsko-planinskog područja čime je bitno smanjen općinski proračun, uvođenje novog adresnog modela, potrebnog zbog otežanog snalaženja u prostoru, a kojim se nastoje očuvati stara imena i toponimi, te je najavio nastavak općinskih projekata među kojima se ističu proširenje groblja u Gradu Grobniku i izrada projektne dokumentacije za proširenje OŠ Čavle.

U ime Primorsko-goranske županije na Svečanoj sjednici sudjelovao je predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić. (pgž, foto: NL)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari