POSTIGNUT JE CILJ PROJEKTA

Galerija | ​Provedena akcija Dan bez poginulih u prometu

Kao i proteklih godina, akcija je uspješno završena i nitko nije smrtno stradao u prometnim nesrećama čime je postignut najvažniji cilj ovog projekta

Jučer je na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena akcija u prometu Dan bez poginulih u prometu u okviru održavanja ROADPOLOVE akcije Dani sigurnosti u prometu, što se provode od 16. do 22. rujna na području Europske unije.

Riječ je o europskom projektu prometne policije koji se provodi od 2016. godine s dugoročnim ciljem smanjivanja i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibiliziranja svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.

Posebna pozornost tijekom provedbe akcije bila je usmjerena prema prekršajima nepropisne brzine, vožnje pod utjecajem alkohola te korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela u vožnji. Uz prekršaje, tijekom akcije je evidentirano i pet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Kao i proteklih godina, akcija je uspješno završena i nitko nije smrtno stradao u prometnim nesrećama čime je postignut najvažniji cilj ovog projekta.

Jučerašnju akciju popratili su i predstavnici medija na punktu Rujevica u Rijeci gdje im se obratio policijski službenik Dino Dolušić iz Službe prometne policije te pri tome naglasio da u proteklih pet i više godina od kada se akcija provodi, na području Primorsko-goranske županije taj dan nije bilo poginulih u prometu.

K tome je istaknuo pozitivni trend smanjenja stradalih u prometu tijekom cijele ove godine. Naime, prošle 2021. godine do 21. rujna je evidentirano 19 osoba poginulih u prometu, dok je ove godine u istom razdoblju devet osoba, a što je smanjenje za više od 50 %.

Tijekom akcije zaustavljeni vozači su imali priliku i potpisati prisegu o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu.

Ovaj Projekt je pokrenula Europska mreža prometne policije – ROADPOL- i istovremeno se provodi u svim državama Europske unije te u suradnji s Europskom komisijom, a u Europskom tjednu mobilnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari