PRVI U HRVATSKOJ: Na riječkom fakultetu obranjen prvi doktorat po skandinavskom modelu

Danas je uistinu izuzetan i povijesni dan za doktorski studij – obranjen je prvi doktorat po skandinavskom modelu na Ekonomskom fakultetu u Rijeci ali i općenito na riječkom Sveučilištu. 

Skandinavski model doktorata je novina u Hrvatskoj budući da je prema njemu doktorski rad sastavljen od već objavljenih znanstvenih radova doktoranda, pri čemu se koriste samo radovi izrađeni u sklopu istraživanja na doktorskom studiju, objavljeni poslije upisa na studij. Ti se radovi objedinjuju zajedničkim uvodom i zajedničkim zaključcima. Budući da je Ekonomski fakultet Rijeka član prestižnog europskog udruženja studija s najboljim doktorskim studijima iz područja ekonomije i poslovne ekonomije (EDAMBA), u posljednjih nekoliko godina aktivno se radi na promicanju ove vrste doktorskih radova.

Dr.sc. Milan Deskar Škrbić, pod mentorstvom prof. Saše Drezgića s riječkog Ekonomskog i prof. Hrvoja Šimovića sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta obranio je doktorski rad na engleskom jeziku “Macroeconomic effects of fiscal policy on small open economies- The case of Croatia,” pred komisijom koja se sastojala od predsjednice prof. Helene Blažić s riječkog Ekonomskog fakulteta, doc. Ana Grdović Gnip s Univerza na Primorskem, iz Kopra, Slovenija i doc. Maja Grdinić također s riječkog Ekonomskog fakulteta.

 

 

 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari