FINA HUMANITARNA AKCIJA

Video | ‘PUN PIJAT’ Brudet, palenta, čobanac… Riječani na Korzu uživali u jelima poznatih kuhara i pomogli riječkim beskućnicima

Humanitarna akcjia Pun pijat provedena je i ove godine

Korzom se u subotu širio miris raznih delicija uoči Svjetskog dana beskućnika koji se obilježava 10. listopada.

“Akcija se pokazala kao pun pogodak u svakom pogledu. Dakle, od reakcije kuhara, sponzora. No, što je možda ono najbitnije, od reakcije samih naših sugrađana koji su je prihvatili samo tako”, rekao je Pjer Orlić, voditelj Prihvatilišta za beskućnike Ruže sv. Franje za Kanal Ri.

Cilj akcije je prikupljanje sredstava, poput hrane i higijenskih potrepština za korisnike Prihvatilišta ali i sve ostale beskućnike u Rijeci.

Građani su se mogli uključiti kupnjom bona po cijeni od pet eura.

A svako jelo s ljubavlju i kapljicom dobrote pripremili su poznati riječki kuhari.

“Puno ljudi, lijepo je vrijeme. Evo mi kuhari smo se potrudili da to napravimo na vrijeme. Vjerujem da će biti dobro, ljudi će biti zadovoljni”, rekao je kuhar Arno Rusich.

“Znam koliko je u gradu Rijeci potrebno humanitranih akcija. Ovo je jedna od akcija koja će sigurno pomoći našim beskućnicima”, rekao je Dalibor Horvat Hoky.

Od slatkih do slanih delicija, posebno su se istaknula i jela za vegetarijance.

Kao ovogodišnje pojačanje cijeloj akciji priključio se i poznati kuhar Stevo Karapandža.

“Ja sam s kolegama radio gulaš. Možda malo specifičan za moj način. Ja bih rekao da je to jedan bečki način. Ja sam stavio unutra malo kima. Možda to ljudima nije ovdje navika da tako probaju, ali vidio sam da je dosta ukusan”, objasnio je Stevo Karapandža.

Dobra atmosfera tako je odjekivala gradom, a svačije nepce bilo je zadovoljeno.

Cilj je bio ispunjen, a to je bilo izmamiti osmijehe na lica i pružiti ruku pomoći potrebitima, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari